cropped-logo-1.png
Beste lezer, kunstliefhebber,
Wanneer je ineens verrast wordt door een streep zon of je oog bijna struikelt over een veld vrolijke narcissen, dan weet je dat het voorjaar eraan komt. Zoveel onverwacht genieten is het ook bij de expositie Prints & Multiples. Trakteer jezelf en kom kijken!
Het kan nog t/m 7 april. Tijdens de weekenden zijn er verschillende activiteiten, zie de Agenda.
22 februari t/m 7 april 2024
Prints & Multiples
Locatie: Galerie de Ploegh
Bij deze succesvolle jaarlijks terugkerende verkoopexpositie met dit keer 43 deelnemende kunstenaars, draait het om druktechnieken en om werk dat in oplage gemaakt wordt. Behalve werk dat door een of meer druktechnieken tot stand is gekomen, vind je op de expositie ook fotografie, digitale prenten en monoprints. Ook zijn er Multiples en 3D-werk dat met behulp van een mal is gemaakt, waardoor – bijna – identiek werk ontstaat.
Grafici hebben verschillende druktechnieken tot hun beschikking (hoogdruk, diepdruk, vlakdruk, doordruk). Het verschil hiertussen is voor de meeste mensen een mysterie. Maar geen geheim…. Tijdens de duur van de expositie kun je op de zondagen meer te weten komen over de Perforatum-techniek van Harry van Kruiningen, de etstechniek van Philip Wiesman en vertellen Roy Scholten en Martijn van der Blom over 'De Hilversumse methode’, 10 jaar Lego letterpress. Zie de agenda voor het programma.
De ‘Kunst met Korting’ werken voor slechts € 155,- kan je ook op onze website bekijken en reserveren om te kopen.

Naar de verkooppagina >

Harry van Kruiningen, Volvox Globator en
De bevruchte eicel Ets

Zondag 10 maart 15.00 uur
Presentatie door Stichting Harry van Kruiningen.
Harry van Kruiningen (1906-1996) is naast Maurits Escher een van de belangrijkste Nederlandse grafici van de 20e eeuw. Hij experimenteerde vrijelijk met allerlei technieken, die deels door hemzelf zijn ontwikkeld. De presentatie gaat over zijn ‘Perforatum’ techniek en wordt begeleid door een kleine expositie en publicaties.

Philip Wiesman, Zenith Ets

Zondag 17 maart 15.00 uur,
vertelt Philip Wiesman over zijn etstechniek

Roy Scholten, release 1.24 lego letterpress

Zondag 24 maart 15.00 uur,
geven Roy Scholten en Martijn van der Blom een presentatie over ‘De Hilversumse methode’, 10 jaar Lego letterpress.

Wil je meer lezen over verschillende druktechnieken, klik dan hier >

Marjan Jaspers, Lief dier Keramiek en lopymeerklei

Interview Marjan Jaspers
Een van de exposanten van Prints & Multiples is Marjan Jaspers. Marjan is een veelzijdig kunstenaar. Zij schildert, maakt werken van multimedia en keramiek. De natuur is een belangrijk thema in haar werk.
Inge Engel sprak met haar.

Lees hier het interview >
De feestelijke opening van Prints & Multiples op 25 februari
Louise de Vries Lentsch bedankt Frits Nolte voor de organisatie van vele voorgaande jaargangen Prints & Multiples. Zij neemt nu het stokje van hem over.
11 april t/m 19 mei 2024
Op residency
Locatie: Galerie de Ploegh
Een nieuwe omgeving kan voor verrassende inspiratie zorgen. Welke frisse nieuwe werken er dan ontstaan, kan je in april en mei komen bekijken bij de Ploegh. Acht kunstenaars van De Ploegh laten zien wat die nieuwe omgeving hun kunstzinnig gebracht heeft.

Meer informatie vind je op onze website >
  • Zondag 10 maart 15.00 uur, Presentatie door Stichting Harry van Kruiningen. De presentatie gaat over de ‘Perforatum’ techniek. Er is ook een kleine expositie met enkele publicaties te bekijken.
  • Zondag 17 maart 15.00 uur, Philip Wiesman: lezing over zijn etsen. De presentatie wordt begeleid door een kleine expositie.
  • Zondag 24 maart 15.00 uur, Roy Scholten en Martijn van der Blom: Presentatie over hun werk uit 10 jaar Lego letterpress, 'De Hilversumse Methode'.
  • Zondag 7 april 15.00 uur, finissage
    Met loterij (de prijs is een kunstwerk) en muzikale omlijsting door ‘BLONKHOUET’ met hun eigen dixieland en jazz sound.
Galerie De Ploegh
Open: do / vr 11.00 - 17.00 uur za / zo 13.00 - 17.00 uur

Parkeren: parkeergarage Flintplein. Op zondagen buiten de singel vrij parkeren
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl