cropped-logo-1.png
Beste lezer, kunstliefhebber,
Lees gauw verder in deze Nieuwsbrief en pak je agenda erbij, want we hebben weer een aantal zaken die je niet kunt missen!
Allereerst komt komende zondag in het kader van Gluren bij de Buren The Coincidence Band op bezoek. Zij brengen een mix van swingende en gevoelige liedjes. Dit kan je natuurlijk combineren met de foto-expositie Bevroren Tijd. Zondag 18 februari is het de laatste kans om deze prachtige fototentoonstelling te bekijken.
En er is meer: een uitdagende - gratis - workshop Werken met snapseed, voor iedereen die wel eens foto's maakt met z'n mobieltje en denkt 'dat moet toch beter kunnen'. En natuurlijk onze jaarlijkse niet te missen expositie Prints & Multiples. Dit keer zelfs met een preview: vanaf 12 februari start de online verkoop. Dus wees er op tijd bij.

Presentatie in de galerie door Annet Neijmeijer
Nog te zien t/m 18 februari 2024
Bevroren Tijd
Locatie: Galerie de Ploegh
Bevroren Tijd heet de expositie waarin elf fotografen hun werk tonen. Stuk voor stuk prachtige professionele werken, die onderling heel divers zijn en samen een mooi geheel vormen.
Kijken naar fotografie kan ervoor zorgen dat je je omgeving anders gaat bekijken, dat je schoonheid in het kleine ontdekt of de alledaagsheid ineens bijzonder wordt.
Gluren bij de Buren
The Coincidence Band treedt zondag 4 februari vanaf 13.30 uur op in de galerie met 3 optredens van 30 minuten.
Een mix van swingende en gevoelige liedjes, van de Beatles, Ed Sheeran, Coldplay tot Ruth Jacott. Drie zangeressen, twee gitaristen/zangers en een pianist - het plezier in muziek maken spat ervan af!
Zondag 18 februari 15.00 uur
Workshop fotografie, Werken met Snapseed op je telefoon door Monique Schep
Locatie: Galerie de Ploegh
Zou je graag meer uit je smartphonecamera willen halen? Goed nieuws! Monique Schep komt naar Galerie de Ploegh om haar geheimen te delen. Of je nu je Instagram wilt upgraden of gewoon mooie herinneringen wilt vastleggen, deze workshop is perfect voor jou.
We gaan kijken hoe je op verschillende manieren kunt fotograferen met je telefoon. Totaalbeelden, verschillende perspectieven, dichtbij, tegenlicht, etc. Daarna ga je in Snapseed een programma dat je op je telefoon gratis kunt downloaden de foto’s bewerken. Dit is echt superleuk om te doen en snel te leren! Ook ga je beelden mixen, zodat er een nieuw beeld ontstaat waarmee je aan de slag kunt.
Dus, pak je mobiel en sluit je aan bij de workshop. We beloven dat je niet alleen met prachtige foto’s naar huis gaat, maar ook met een hoofd vol inspiratie!

22 februari t/m 7 april 2024
Prints & Multiples
Locatie: Galerie de Ploegh
Maak vanaf 22 februari een moment vrij voor onze bekende en terugkerende expositie Prints & Multiples. Elke deelnemende kunstenaar exposeert met twee werken, waarvan één werk wordt aangeboden voor de ‘Kunst met Korting prijs’ van € 155,- en het andere werk voor de normale prijs. Het is beslist de moeite waard om eens rond te kijken. Dat kan al eerder op de website. Daar start de online verkoop al op 12 februari, dus save the date!
Zondag 25 februari 15.00 uur, Feestelijke officiële opening Prints & Multiples.
Korte inleiding door Louise de Vries Lentsch.
Tess van Wingerden zingt met begeleiding op de piano door Anton Havelaar. Tess is een jong talent van de muziektheateropleiding Artez in Arnhem.
Ze zal op de opening een lied zingen van Aaron Copland en een nummer van Kate Bush.
 • Zondag 4 februari 13.30 – 17.00 uur, Gluren bij de Buren.
  The Coincidence Band geeft drie optredens van 30 minuten.
 • Maandag 12 februari, start online verkoop Print & Multiples 2024.
 • Zondag 18 februari 15.00 uur, Gratis Workshop fotografie 'Werken met Snapseed op je mobiel' door Monique Schep.
 • Woensdag 21 februari 16.30 uur, Preview expositie Print & Multiples voor vrienden van de Ploegh.
 • Zondag 25 februari 15.00 uur, Feestelijke officiële opening Prints & Multiples.
  Tess van Wingerden zingt met begeleiding op de piano door Anton Havelaar. Korte inleiding door Louise de Vries Lentsch.
 • Zondag 10 maart 15.00 uur, Presentatie door Stichting Harry van Kruiningen. Harry van Kruiningen (1906-1996) hoort naast Maurits Escher tot een van de belangrijkste Nederlandse grafici van de 20e eeuw. Hij experimenteerde vrijelijk met allerlei technieken, die deels door hemzelf zijn ontwikkeld. De presentatie gaat over zijn ‘Perforatum’-techniek. Er is ook een kleine expositie met enkele publicaties te bekijken.
 • Zondag 17 maart 15.00 uur, Philip Wiesman: lezing over zijn etsen. De presentatie wordt begeleid door een kleine expositie.
Galerie De Ploegh
Open: do / vr 11.00 - 17.00 uur za / zo 13.00 - 17.00 uur
Toegang vrij
Parkeren: parkeergarage Flintplein. Op zondagen buiten de singel vrij parkeren
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl