cropped-logo-1.png
Beste lezer,
Een goed begin is het halve werk, zeggen ze wel eens. Dus wensen we je allereerst een heel fijn, gelukkig en natuurlijk ook kunstzinnig nieuwjaar!
De Ploegh maakt een goede start met de nieuwe expositie Bevroren Tijd. Een expotitel die mooi past bij het seizoen, maar die vooral slaat op de vele prachtige en heel diverse foto’s die we daar gaan zien. Verderop in de Nieuwsbrief lees je er meer over.
Begin januari kun je nog net het staartje meepikken van de succesvolle expositie Duurzaamheid in de kunst | Sustainable deel 2. Zondag 7 januari is finissage van deze expositie tegelijk met de Nieuwjaarsborrel voor de vrienden en belangstellenden van De Ploegh. Dus alle reden om te komen toasten!
Mark van Praagh
14 december t/m 7 januari 2024
Duurzaamheid in de kunst | Sustainable | deel 2
Locatie: Galerie de Ploegh
Duurzame kunst maakt gebruik van gerecyclede en hergebruikte materialen, bijeengeraapte of herwonnen materialen, duurzame materialen en processen, en het werken vanuit een missie van duurzaamheid.
Nannita van Veen
11 januari t/m 18 februari 2024
Bevroren tijd
Locatie: Galerie de Ploegh
Bevroren Tijd heet de expositie waarin elf fotografen hun werk tonen. Stuk voor stuk prachtige professionele werken, die onderling heel divers zijn en samen een mooi geheel vormen.
Kijken naar fotografie kan ervoor zorgen dat je je omgeving anders gaat bekijken, dat je schoonheid in het kleine ontdekt of de alledaagsheid ineens bijzonder wordt.
Sophia de Vries
is ons nieuwste Ploegh-lid. Zij werkt met staal en is in staat om haar herinneringen vorm te geven in een ‘verhaal van staal’. Haar objecten zijn niet per se groot, eerder maquettes of een soort kijkdozen, wandobjecten met draden of huisvormen met een deurtje.
De monumentaliteit van landschappen zoals ze die heeft gezien in o.a. Polen, Slowakije en IJsland weet ze door middel van lassen, slijpen, smeden en schuren om te zetten in eenvoudige, kleine, aanraakbare en bijna tere beelden, lege verstilde landschapjes met een hutje en een boom.

22 februari t/m 7 april 2024
Prints & Multiples
Locatie: Galerie de Ploegh
Maak in februari of maart een moment vrij voor onze bekende en terugkerende expositie Prints & Multiples. Elke deelnemende kunstenaar exposeert met twee werken, waarvan één werk wordt aangeboden voor de ‘Kunst met Korting prijs’ van € 155,- en het andere werk voor de normale prijs. Het is beslist de moeite waard om eens rond te kijken. Dat kan al eerder op de website. Daar start de online verkoop al op 12 februari, dus save the date!

Agenda

(alle activiteiten zijn gratis te bezoeken)
 • Zondag 7 januari 15.00 uur, Finissage en Nieuwjaarsborrel
  Finissage Duurzaamheid in de kunst | Sustainable | deel 2.
  Nieuwjaarsborrel voor de vrienden, kunstenaarsleden, vrijwilligers en belangstellenden van De Ploegh.
 • Donderdag 12 januari, start expositie Bevroren Tijd.
 • Zondag 14 januari 15.00 uur, Vernissage Bevroren Tijd
  De opening wordt verricht door Cissie van der Ven, docent aan de Fotoacademie.
  Pianist Hans van Ham zal een compositie ten uitvoer brengen van fotograaf/componist Anton Havelaar.
 • Zondag 21 januari 15.00 uur, Workshop AI (artificiële intelligentie),
  een nieuwe vorm van afbeeldingen maken door Nannita van Veen.
 • Zondag 4 februari 12.00 – 17.00 uur, Gluren bij de buren,
  drie optredens van 30 minuten.
 • Zondag 18 februari 15.00 uur, Workshop portretfotografie met je mobiel
  door Monique Schep.
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl