cropped-logo-1.png
Beste lezer,
Bij deze ontvangt u weer een gevarieerde nieuwsbrief: met informatie over de expositie 'Geraakt door de natuur' die in onze galerie nog twee weken te zien is, met een aankondiging van de AAF die vandaag in de Kromhouthal in Amsterdam opent en met een aankondiging van de komende expositie in onze galerie met kunstwerken geïnspireerd op het actuele thema 'duurzaamheid'.
5 oktober t/m 12 november 2023
Geraakt door natuur
Locatie: Galerie de Ploegh
De kunstwerken in deze tentoonstelling laten zien dat ieder een eigen relatie met de natuur heeft. De uitwerking daarvan in verschillende kunstdisciplines maakt een bezoek aan deze expositie meer dan waard.

1 t/m 5 november 2023
Affordable Art Fair Amsterdam
Locatie: De Kromhouthal, Amsterdam, stand A5
Ieder jaar toont Galerie de Ploegh werk van diverse kunstenaarsleden op de Affordable Art Fair in Amsterdam. Dit jaar presenteren 9 kunstenaars werk variërend van fotografie, schilderkunst tot beeldhouwkunst.
16 november t/m 10 december 2023 en
14 december 2023 t/m 7 januari 2024
Duurzaamheid in de kunst | Sustainable
Locatie: Galerie de Ploegh
Duurzame kunst heeft geen vaste regels, maar is eerder een evoluerende en aanpasbare manier van denken over de betekenis van kunst maken. Het maakt gebruik van gerecyclede en hergebruikte materialen, bijeengeraapte of herwonnen materialen, duurzame materialen en processen, en het werken vanuit een missie van duurzaamheid.

Het grote aantal kunstenaars dat deelneemt aan dit thema heeft gemaakt dat er twee exposities na elkaar gepland zijn:
Expositie deel 1 16 november t/m 10 december 2023
Expositie deel 2 14 december 2023 t/m 7 januari 2024
De Winkel
Als u de galerie binnenkomt, dan staat u in ‘de winkel’ van de galerie. In deze winkel staan en/of liggen kunstwerken van de leden van LKG de Ploegh.

Wist u dat?
 • Er ruim 500 kunstwerken in ‘de winkel’ te vinden zijn?
 • Mooie en goede kunst niet altijd duur hoeft te zijn?
 • Er in ‘de winkel’ kunst in diverse prijsklassen wordt aangeboden van
  < 100 euro tot > 100 euro?
 • U bij interesse in kunst van een specifieke kunstenaar altijd kunt vragen of wij nog meer werk van deze kunstenaar hebben liggen?
 • Er ook cadeaubonnen te koop zijn?
 • U het gekochte werk in ‘de winkel’ direct mee kunt nemen?
Ahmad Mallah | Fundraising for Gaza
As a Palestinian artist, I am taking this opportunity with my installation work "Lost and never found" to gather funds and aline my art practice in solidarity with the Palestinian people.
This drawing installation -that contains 161 portraits- is a visual research on isolation and mental illnesses during COVID-19. I created this series as part of my solo exhibition (What a shit show) that was presented at Gallery de Ploegh in Amersfoort 24-30 April 2023.

Agenda

(alle activiteiten zijn gratis te bezoeken)
 • Zondag 12 november 15:00 uur, Finissage ‘Geraakt door natuur’ met hapje en drankje, Galerie de Ploegh
 • Zondag 19 november 15.00 uur, Opening eerste expositie met de aanwezigheid van kunstenaars en een muzikale omlijsting van Jos Verschaeren en Boudewijn Korsmit,
  Galerie de Ploegh
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl