cropped-logo-1.png
Beste lezer,
Ook in de zomermaanden gaat De Ploegh door. In de galerie kan de expositie Zonder Thema nog bezocht worden en kunnen we gaan kennismaken met de nieuwste leden van LKG de Ploegh. Op Natuurboerderij De Brinkhorst is kunst in de buitenruimte te bewonderen. Een bijzondere locatie voor deze kunstwerken.
Wist jij dat je als lezer van de nieuwsbrief ook welkom bent bij alle georganiseerde activiteiten van De Ploegh?

1 Juni t/m 9 juli 2023
Zonder Thema
Locatie: Galerie de Ploegh
Eenendertig kunstenaars, een muur vol kunstwerken van 20 x 20 cm en honderd-zestig woorden. Zoals Adriënne Nijssen tijdens haar lezing zei: “Een expositie zonder thema, vind ik ook een thema.” In de weekenden zijn de deelnemende kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk. Op zondag 2 juli wordt er live geschilderd en biedt de galerie podium aan Gluren bij de Buren.
Jos Verschaeren – Mini museum
17 Juni t/m 15 oktober 2023
Microkosmos
Locatie: Natuurboerderij De Brinkhorst, Amersfoort Vathorst
Microkosmos is de derde expositie uit het Meerjarenproject van LKG de Ploegh, dat tot doel heeft de kunst uit de galerie de stad in te brengen.
Acht kunstenaars nodigen je uit om deze wonderschone wereld verbeeld te zien in hun kunstwerken in jouw ‘achtertuin’. Bij de koeien en de geiten in de wei, bij de paddenpoel. Verspreidt over de boerderij is van alles te zien en voor de kinderen ook te doen.
Curator Àngels Miralda
Carla Emmink – Massaal zoeken naar verkoeling
13 Juli t/m 20 augustus 2023
New Stories
Locatie: Galerie de Ploegh
Galerie de Ploegh verwelkomt dit jaar 11 nieuwe kunstenaarsleden. Vanuit diverse windstreken komen zij samen voor de expositie ‘NEW STORIES’.
De tentoonstelling biedt een verscheidenheid aan media en stijlen: schilderijen, fotografie, digitale werken en 3D geprinte sculpturen.
Galerie de Ploegh is trots om u met deze NEW STORIES kennis te laten maken en nodigt u van harte uit om de kracht van hun werk te komen ervaren.

Nieuwe leden

Twee keer per jaar kunnen kunstenaars uit het hele land zich aanmelden voor ballotage om zo lid te kunnen worden van LKG de Ploegh. Sinds 1 juli 2023 hebben wij er vijf nieuwe leden bij. In deze en komende nieuwsbrief stellen wij met trots deze nieuwe leden aan u voor.
Carla Emmink

De kunstenaarscarrière van Carla staat vooral in het teken van het maken van tekeningen/illustraties en schilderijen over thema’s rondom de LHBTIQ gemeenschap, mede op grond van haar persoonlijke ervaringen. Zij is zeer gemotiveerd om deze tekeningen en schilderijen te maken, omdat zij ervan overtuigd is dat de zichtbaarheid het belang van de LHBTIQ gemeenschap dient.

Naar de pagina van Carla >
Roelant Hietbrink

Roelant Hietbrink zoekt het microgeluk: zich verheugen in interessante gedetailleerde vormentaal, contrasten en structuren. Microgeluk is namelijk bijna overal te vinden, ook daar waar je het niet verwacht, zoals industrie- en stadsgezichten of havens. Zijn werk is figuratief maar met losse toets zodat de kijker zelf het beeld kan aan- en invullen met eigen fantasie en beleving.

Naar de pagina van Roelant >

Agenda

  • Zondag 2 juli 15.00 uur Gluren bij de Buren en Melda Wibawa schildert een stilleven, Galerie de Ploegh
  • Zondag 9 juli 15.00 uur Finissage: estafette gesprek van 30 minuten door verschillende kunstenaars, Galerie de Ploegh
  • Zondag 16 juli 15.00 uur officiële opening: Geert Wijnhoven interviewt kort de nieuwe leden. Geert is journalist en versneller van processen, Galerie de Ploegh
  • Zondag 20 augustus 15.00 uur finissage: met hapjes en drankjes, Galerie de Ploegh
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl