cropped-logo-1.png
Beste lezer,
Kunst snuiven, kunst kijken, kunst kopen. Dit kan zowel binnen de galerie als bij de exposities buiten de galerie. In onze winkel worden met regelmaat ook cadeautjes aangeschaft. Mocht je twijfelen over de smaak, dan hebben wij ook cadeaubonnen.
13 Juli t/m 20 augustus 2023
New Stories
Locatie: Galerie de Ploegh
Galerie de Ploegh verwelkomt dit jaar 11 nieuwe kunstenaarsleden. Vanuit diverse windstreken komen zij samen voor de expositie ‘NEW STORIES’. Elke dag in het weekend is één van de kunstenaarsleden aanwezig in de galerie.
Sluit de expositie samen met ons af tijdens de finissage op zondag 20 augustus.
Michiel Deylius – Zouttaal
17 Juni t/m 15 oktober 2023
Microkosmos
Locatie: Natuurboerderij De Brinkhorst, Amersfoort Vathorst
Natuurboerderij De Brinkhorst is een microkosmos waar je tussen de flora en fauna meer kunt beleven dan je op het eerste gezicht ziet! Sta je even stil, dan komen vogels, padden, mieren, wormen, bijen en zelfs vlooien op je af! Acht kunstenaars nodigen je uit om deze wonderschone wereld verbeeld te zien in hun kunstwerken
September staat in het teken van activiteiten voor jong en oud met op woensdagmiddag kunstworkshops voor kinderen tussen 7-12 jaar.
Freek van Zoest – The Temple
24 Augustus t/m 1 oktober 2023
Ontmoeten
Locatie: Galerie de Ploegh
‘Je moet van twee kanten komen om elkaar te ontmoeten’ *
Een uitwisseling van kunstenaars en kunstwerken.
Vijf kunstenaarsleden van De Ploegh en vijf startende kunstenaars uit het land ontmoeten elkaar in het atelier van de ander. De vijf duo’s wisselden ervaring en kennis uit. Vanuit nieuwsgierigheid en interesse is de expositie door de deelnemers samengesteld met werken van elkaar. De galerie is de plek waar de bezoeker getuige is en onderdeel wordt van deze ontmoeting, rijk en divers.

Nieuwe leden

Twee keer per jaar kunnen kunstenaars uit het hele land zich aanmelden voor ballotage om zo lid te kunnen worden van LKG de Ploegh. Sinds 1 juli 2023 hebben wij er vijf nieuwe leden bij. In deze en komende nieuwsbrief stellen wij met trots deze nieuwe leden aan u voor.
Mohammad Abou Chair

Mohammad maakt contact met mensen zoals hij, mensen die nooit de kans hebben gehad om gehoord te worden. Hij herschept een visueel verhaal dat de ervaring van de kijker zal beïnvloeden. Door dat te doen, probeert hij een rimpeling van goedheid om ons heen te creëren. Mohammad duikt met de kijkers in een emotionele reis door vragen over identiteit, oorsprong en bestaan te beantwoorden.

Naar de pagina van Mohammad >
Kwadwo Amfo

Kwadwo Amfo richt zich in zijn werk op herkenning en waarneming. De technieken die hij hiervoor gebruikt zijn fotografie, film, 3D geprinte sculpturen en ‘augmented reality’. In die laatste techniek worden met gebruikmaking van de computer elementen toegevoegd aan de werkelijkheid. De kunstenaar daagt de beschouwer, kijker, uit om dieper in te gaan op de eigen intermenselijke en persoonlijke ervaringen die hem of haar beïnvloeden.

Naar de pagina van Kwadwo >
Lieke Marleen van Kalken

Lieke Marleen van Kalken of lilxlylilxly maakt hedendaagse werken die op een speelse manier het concept perspectief verkennen. Haar werk ontwikkelt zich in verschillende stadia van abstractie die niet altijd het punt van volledigheid bereiken. Het effect van optische illusie met gebruik van water en glas speelt hierbij een belangrijke rol.

Naar de pagina van Lieke Marleen >

Vrijwilligers

De galerie wordt voor een belangrijk deel gerund door actieve vrijwilligers. Zij ontvangen gasten en leiden hen rond tijdens exposities en zijn u van dienst in de winkel.
Sommige vrijwilligers ondersteunen ook de verschillende commissies van De Ploegh, bijvoorbeeld op het gebied van PR, ICT of de organisatie rondom exposities.
Wil je meer informatie over het vrijwilligerswerk en heb je zin om het vrijwilligersteam te versterken? Neem contact op met De Ploegh: info@deploegh.nl

Agenda

  • Zondag 20 augustus 15.00 uur finissage ‘New Stories’ met hapjes en drankjes, Galerie de Ploegh
  • Zondag 27 augustus 15:00 uur officiële opening ‘Ontmoeten’ en ontmoeting met de kunstenaars, Galerie de Ploegh
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl