cropped-logo-1.png
Beste lezer,

Na de succesvolle en druk bezochte expositie 'Roots' vervolgen we ons programma met de tentoonstelling Prints & Multiples, die dit jaar voor de 40ste keer wordt georganiseerd, een bijzonder jubileum en een bijzondere expositie!
Verdenius Lies, Litho Tropacolum Alaska

40 jaar Prints & Multiples

2 mrt t/m 16 apr 2023
Locatie: Galerie de Ploegh
Deze jubileumexpositie toont kunst in oplage van 55 kunstenaars. Allen bieden één werk aan voor de Kunst-met-Korting-prijs van € 155,-. Prints & Multiples is een expositie waar zowel ervaren kunstkopers als beginnende geïnteresseerden hun weg vinden. Prints & Multiples is ook online beschikbaar voor aankopen en reserveringen. 

Zondag 5 maart om 15.00 uur
Wordt de feestelijke opening verricht door Jef Schaeps, conservator van het prentenkabinet van de Universiteit Leiden en hoofdredacteur van grafiektijdschrift RAAM.
Een muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Pino Blits Duo. Accordeonist Leah Blits en gitarist Vicente Pino brengen een swingende Gypsy Jazz.
Zaterdag 11 maart om 15.00 uur
Verzorgt graficus Marisa Kelling een rondleiding over de expositie. 
Zondag 19 maart om 15.00 uur
Interviewt Frits Nolte 3 deelnemers in het kunstenaarsgesprek.

Voor overige activiteiten tijdens deze expositie zie de website deploegh.nl

Nieuwe kunstenaarsleden

Per 1 januari 2023 heeft LKG de Ploegh zes nieuwe kunstenaarsleden. In februari heeft u kennis kunnen maken met Carry Doorn, Sanne Griepink en Melda Wibawa. In deze nieuwsbrief maken wij het zestal compleet.
Tarek Arabi

In zijn artistieke werk, stelt Tarek Arabi het bestaan van het Triplisme voor, als artistieke methode. De belangrijkste functie van het Triplisme, is om op een andere, nieuwe manier te gaan denken. Het is een poging om het cliché te vernietigen door de logica te overstijgen.

Naar de pagina van Tarek >
Eveline Kieskamp

Eveline werkt voornamelijk met keramiek maar gebruikt ook andere materialen om een sterk beeld te creëren. In haar sculpturen wil zij schoonheid tonen en verwondering oproepen om de kijker te verleiden langer te kijken. En als je beter kijkt, ontdek je het verhaal.

Naar de pagina van Eveline >

Nawras Nahar

Nawras Nahar is an artist who is deeply influenced by his own personal experiences and the stories passed down from his ancestors. He is particularly interested in the concept of memory, both in terms of how it shapes our understanding of the past and how it informs our sense of identity.

Naar de pagina van Nawras >

Nieuw geplaatst werk in de openbare ruimte

Linda Verkaaik: Grip

Parklaan in Hoevelaken
Vanaf eind maart 2023 – maart 2024
Heleen van Nieuwland: Verlangen

Begraafplaats de Stuivenberg te Montfoort.
Gemaakt van Cortenstaal,

facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl