cropped-logo-1.png
Beste lezer,

Roots, waar liggen jouw wortels? Zit jouw liefde voor kunst in de familie of is dat later gekomen? Wij delen onze liefde voor kunst en bijbehorende kunstwerken graag met jou.
-Expo_Roots_Mus_Richter
-Expo_Roots_Liselotte_Schut_2

ROOTS nog tot t/m 26 februari 2023

Locatie: Galerie de Ploegh
“We live life forward, but understand life backwards”. (Søren Kierkegaard)
Dat alle kunstenaars roots hebben is een overeenkomst. De expositie laat zien dat er binnen die overeenkomst er een grote verscheidenheid is in verhaal en gekozen kunstvorm. Van interactief spiegelobject tot schilderij en van fotografie tot objecten van hout of ijzer. Door de kunstenaars is gegraven, naar en in hun eigen verhaal. Jij, ik, wij mogen dit aanschouwen in de galerie.
12 februari van 13.00 tot 15.00 uur
Laat je fotograferen in het spiegelobject van Liselotte Schut waarbij twee personen versmelten tot één.
Maak je afspraak door te mailen naar info@deploegh.nl.
Kosten voor de afdruk van de foto € 250 zonder lijst, € 350 met lijst.

Nieuwe kunstenaarsleden

Per 1 januari 2023 heeft LKG de Ploegh zes nieuwe kunstenaarsleden. Graag stellen wij er drie aan je voor. De andere drie komen in de volgende nieuwsbrief aan de beurt.
Griepink-Sanneke-to thre light-2022-oklievrfop doek-5t0x70cm
Sanneke Griepink

Sanneke werkt het liefst buiten of in direct contact met haar omgeving en vertaalt het landschap in een werk wat direct hieruit voortvloeit. Dat hoeft niet altijd realistisch te zijn. “Het wonderlijke en mysterieuze van het moment wil ik deel uit laten maken van mijn werk. De macro- en microwereld vloeien ineen."

Naar de pagina van Sanneke >Cafe-rood-en-groen-30x30cm-olieverf-2022-OL9A2288
Melda Wibawa

De onderwerpen van het werk van Melda zijn dichtbij haar. Zij schildert haar leven, haar verleden, haar omgeving en haar verlangens. Zij is gedreven door de vrolijkheid en de schoonheid van het leven. De mix van twee verschillende culturen: Indonesisch en Nederlands beïnvloedt haar werk en hoe zij dingen ziet.

Naar de pagina van Melda >


Doorn-Carry- Fragments-2022-Textiel, Mixed Media- BxHxD = 170 x 200 x 165 cm
Carry Doorn


Carry heeft een intuïtieve en verhalende werkwijze, waaruit haar werken als heel natuurlijk en in lagen ontstaan. De diverse materialen die zij bewerkt, vormt en kleurt, gaan samen een symbiose aan.
Haar werken worden gekenmerkt door een behoefte naar zintuiglijke informatie en vrije associatie, die ook de kijker zal beroeren.
Naar de pagina van Carry >

Verdenius Lies, Litho Tropacolum Alaska

40 jaar Prints & Multiples

Grafiek, fotografie, objecten 2 maart t/m 16 april 2023
Locatie: Galerie de Ploegh

Vanaf donderdag 2 maart is Prints & Multiples te bezoeken. Het is de 40e expositie van wat bekend staat als Grafiekmanifestatie. Op deze jubileumexpositie laten 55 professionele kunstenaars meerdere werken zien. De tentoonstelling toont kunst in oplage: grafiek, fotografie en kleinere objecten van onder meer keramiek en glas. Alle kunstenaars bieden één werk aan voor de Kunst-met-Korting-prijs van € 155,-.
Voor aankopen en reserveringen zijn deze werken ook online beschikbaar vanaf donderdag 23 februari om 11.00 uur.
De feestelijke opening op zondag 5 maart om 15.00 uur wordt verricht door Jef Schaeps, conservator van het prentenkabinet van de Universiteit Leiden en hoofdredacteur van grafiektijdschrift RAAM.
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl