cropped-logo-1.png
Beste lezer,

Het jaar 2023 is van start gegaan. Wij wensen eenieder gezondheid toe en mooie ontmoetingen.
Wist je dat een ontmoeting elk weekend in de galerie kan met een deelnemend kunstenaarslid van De Ploegh?
Tijdens welke exposities deze ontmoetingen plaats kunnen vinden lees je in de nieuwsbrief.
Ik zie je opening

Nog te zien: Ik zie je - Ik hoor je t/m 15 januari 2023

Locatie: Galerie de Ploegh
Zondag 11 december was de opening van de expositie 'Ik zie je – Ik hoor je'. Een prachtig tapijt van papier werd in de serene performance van Astera Mortezai en Mark van Praagh bedrukt. Dit alles onder muzikale begeleiding door Wasim Arslan.
Ben jij nog niet bij de expositie geweest of wil jij het verhaal van de kunstenaar Ahmad Mallah (nog) een keer horen? RTV Utrecht heeft een prachtig item gemaakt met het verhaal van curator en deelnemend kunstenaar Ahmad Mallah in de expositie.
Link naar de film
Er gaat wat reclame voor af aan de film daar kunnen wij niets aan doen.


Zondag 15 januari – 15.00 uur Finissage
Optreden Boudewijn Korsmit: ‘outskirts of civilisation’
Iedere zaterdag en zondag gedurende de looptijd van de expositie zijn de deelnemende kunstenaars bij toerbeurt aanwezig in de galerie. Zij geven om 14.00 uur een toelichting op hun eigen werk en de expositie.
LOUWMAN_Cara_Roots

Expositie ROOTS van 19 jan t/m 26 feb 2023

Locatie: Galerie de Ploegh
Iedereen heeft roots (wortels), maar wat betekenen deze roots voor de exposerende kunstenaars? Tijdens de expositie ROOTS is er werk te zien van elf beeldend kunstenaars en fotografen van De Ploegh. De kunstenaars zijn op zoek naar antwoorden op vragen als: Waar kom ik vandaan? Hoe ben ik geworden wie ik ben? Hoe heeft mijn familiegeschiedenis invloed op wie ik nu ben?
Curatoren:
Cara Louwman en Wies den Ouden

Opening zondag 22 januari 2023
van 15.00 tot 17.00 uur.
Iedereen is van harte welkom om, onder het genot van een hapje en drankje, de expositie te komen bekijken. Tijdens de opening zijn de meeste kunstenaars aanwezig en zullen ze meer vertellen over hun werk.
Verdenius Lies, Litho Tropacolum Alaska

Prints & Multiples 2 mrt t/m 16 apr 2023

Locatie: Galerie de Ploegh
Prints & Multiples beleeft een robijnen jubileum. Het is de 40e editie van wat vroeger bekend was als Grafiek & Multiples. Ofwel: kunst in oplage.
Als altijd tonen we actuele grafiek, fotografie en objecten in keramiek, glas, steen. Kunstenaars presenteren twee of drie werken waarvan één als Kunst-met-Korting voor de eenheidsprijs van € 155,- (zonder lijst). De Kunst-met-Korting is ook online beschikbaar – vanaf 2 maart om 11.00 uur.
Prints & Multiples is gegroeid tot een succesvolle verkooptentoonstelling, waar zowel ervaren kunstkopers als beginnende geïnteresseerden hun weg vinden.

Ooit overwogen om vriend van De Ploegh te worden?

Wij zouden er erg blij mee zijn!

Zoals je weet is LKG de Ploegh een landelijke vereniging van kunstenaars met ruim 100 leden en een eigen galerie in Amersfoort.
Daar organiseren wij uiteenlopende exposities, lezingen, workshops, demonstraties en rondleidingen.
Om deze activiteiten te kunnen aanbieden zijn wij mede afhankelijk van de financiële hulp van de Vrienden van De Ploegh.
Lees meer voor alle voordelen van een Ploegh vriendschap.
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl