cropped-logo-1.png
Beste lezer,

Je kent het wel: tijdens de oudjaarsborrel een terugblik op het afgelopen jaar en goede voornemens. Ook voor De Ploegh is december een maand om terug te blikken. We kijken terug op bijzondere exposities zowel binnen de galerie als daarbuiten met tentoonstellingen in de Sint Joriskerk en in het Rietveldpaviljoen, beide in Amersfoort, en met de 'Affordable Art Fair' in Amsterdam. Natuurlijk hebben we buiten de exposities om ook onze winkel in de galerie met een wisselend aanbod van kunst met grote diversiteit in vorm, discipline en prijs.

En goede voornemens maken we natuurlijk ook: in 2023 willen we kwaliteit en diversiteit blijven bieden.
Lees onderstaande nieuwsbrief en je bent weer helemaal op de hoogte van wat er de eerste maanden komen gaat.

Vertrekpunt Nul
" Het grote eindeloze niks. Pure stilte en rust. " Janine Eshuis

Nog te zien:

Vertrekpunt Nul is nog t/m 4 december 2022 te zien in Galerie de Ploegh
Don / vrij 11.00 – 17.00 uur
Zat / zon 13.00 – 17.00 uur
Riepma-Noreen-Selfportret2022-Banner

Ik zie je - Ik hoor je

Zondag 11 december 15:00 uur opent de expositie Ik zie je - Ik hoor je.
Locatie: Galerie de Ploegh
Zes kunstenaars van De Ploegh geven samen met vijf gastkunstenaars met een migratie- of vluchtelingenachtergrond vorm aan deze expositie.

Veel immigranten hebben moeite met hun meervoudige identiteit in hun nieuwe thuisland. In deze expositie is de deelnemende kunstenaars gevraagd om hun verhalen te vertellen, naar elkaar te luisteren, de dialoog aan te gaan om elkaar te begrijpen en de afstand tussen de verschillende culturen te overbruggen om zo dichter bij elkaar te komen.

Tijdens de opening vindt er een performance plaats van de kunstenaars Mark van Praagh en Astera Mortezai met een optreden van de Syrische muzikant: Wasim Arslan.
Met Syrische hapjes.
LOUWMAN_Cara_expo_Roots-1400-440

Expositie: Roots

19 januari t/m 26 februari 2023
Locatie: Galerie de Ploegh
“Als je in de palm van je hand kijkt, zie je je ouders en alle generaties van je voorouders. Ze leven allemaal op dit moment. Ze zijn aanwezig in je lichaam. Jij bent de voortzetting van elk van deze mensen.” (quote van Thich Nhat Hahn)

Iedereen heeft roots (wortels), maar wat betekenen die voor de deelnemende kunstenaars? Bij deze expositie beeldt de kunstenaar zijn/haar verhaal over zijn/haar wortels uit.

Curatoren: Wies den Ouden (gastcurator) en Cara Louwman

Grafiek & Multiples 2023

De jaarlijks terugkerende expositie Grafiek & Multiples verschuift in 2023 naar de maanden maart-april. Een tentoonstelling met kunst in kleine oplage. En als altijd maakt elke kunstenaar een werk voor een lage eenheidsprijs, onder de noemer ‘kunst-met-korting’.

facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl