cropped-logo-1.png
Beste Lezer,

De maand september is een drukke maand voor de kunstenaars van LKG de Ploegh. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan meerdere exposities, die te zien zullen zijn in de galerie en op andere plekken in Amersfoort. Lees snel verder.
Khzaal-Mouafk-grenzeloos uitsnede0

Expositie Nieuwe leden – nog t/m 11 september 2022 te zien


In de expositie 'Nieuwe leden' presenteren 7 nieuw aangesloten kunstenaars hun werk. Deze expositie kenmerkt zich door een enorme variatie aan werk en technieken. Bovendien hebben de kunstenaars zeer uiteenlopende achtergronden, die ook in hun kunst tot uiting komt. Het zijn verhalen die raken. De positieve reacties van bezoekers aan de galerie bevestigen ons, dat deze nieuwe leden een mooie aanvulling zijn voor LKG de Ploegh.

Heb je de expositie nog niet gezien? Bezoeken kan nog t/m 11 september. De deelnemende kunstenaars zijn bij toerbeurt in de galerie aanwezig om zichzelf te presenteren en toelichting te geven op hun werk. De volgende kunstenaars kun je nog spreken:
Zaterdag 3 september: Ahmad Mallah
Zondag 4 september: Harry Tomesen
Zaterdag 10 september: Mouafk Khzaal
Zondag 11 september: Marissa Keller
De gastheren/-vrouwen die aanwezig zijn in de galerie vertellen je ook graag meer over alle kunstwerken en de kunstenaar daarachter.
Nectar Header HR

Expositie Nectar - 10 september t/m 15 oktober 2022


NECTAR verwijst naar een godendrank. Het leven op de Olympus, de bovenaardse wereld, kent geen stikstof- en CO2 problematiek of afname van de biodiversiteit. De mens, bewoner van de Aarde, waant zich soms een Zeus, die alles naar zijn hand wist te zetten. In deze expositie willen 17 kunstenaars bezoekers bewust maken en hen stimuleren om uit het spanningsveld tussen natuur en stad energie te putten. De tentoonstelling NECTAR / art & urban nature ondersteunt de wens om noodzakelijke veranderingen in te zetten om ook in de toekomst de honingbij de nectar te laten vinden.

Publicatie NECTAR - tot 10 september met korting te bestellen

Deelnemende kunstenaars aan de expositie NECTAR art & urban nature, hebben hun persoonlijke boodschap en/of vragen bij de expositie gebundeld in een boek. Tot 10 september is deze publicatie te reserveren in de voorverkoop voor € 10,-. Tijdens de expositie is de publicatie te koop in de galerie, online of bij de Joriskerk voor de prijs van € 14,95. Reserveren kan via de website van LKG de Ploegh via onderstaande button. Zodra het boek voor je klaarligt, ontvang je een bericht.


NECTAR art & urban nature
21x21cm. | 56 pagina’s | full colour.
In de eerste 500 exemplaren zit een presentje ingestoken!
Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Promotie afbeelding 3D-boek-nectar
Verkaaik-Linda-het nieuwste boetekleed2-uitsnede-groot

Sweat Shopping - 15 September t/m 23 oktober 2022


Uitbuiting, exploitatie, kinderarbeid en slavernij; het past niet meer bij een moderne samenleving. Is deze uitbuiting verdwenen of hebben we het een ander gezicht gegeven? De expositie Sweat Shopping wil de kijker confronteren en bevragen. Zes Ploegh-kunstenaars onderzoeken en verbeelden de discrepantie tussen florerende economie versus de daarmee gepaard gaande uitbuiting. Zij willen met deze visueel prikkelende expositie een discussie aanzwengelen over dit beladen onderwerp. Elke verandering, klein of groot, begint met een constatering.

De officiële opening van de expositie is op 18 september om 15.00 uur. De deelnemende kunstenaars zijn aanwezig en geven een toelichting op hun werk. Ze gaan graag in gesprek met bezoekers.
Op 9 oktober om 15.00 uur geeft Sally Pittman (Kringloop Amersfoort-Leusden) een presentatie over Ekstertassen en Huislijnartikelen gemaakt van 100% kringloopmaterialen en -stoffen. Kortom mooie, bruikbare, bijzondere duurzame upcycle-artikelen.
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl