html lang="en" style="margin:0;padding:0"> Nieuwsbrief juli 2022
cropped-logo-1.png
Beste Lezer,

De vakantiemaanden staan voor de deur, maar de kunstenaars van LKG de Ploegh zijn nog niet aan een rustperiode begonnen. In tegendeel. Voor de komende maanden worden er volop mooie exposities voorbereid, zowel in de eigen galerie als elders in Amersfoort. Lees snel verder.
boogiewoogie flip2_bewerkt-1_1

Mondriaan 150 Boogie Woogie – 23 juni t/m 31 juli


Het laatste doek waar Piet Mondriaan in New York aan werkte is nu bekend als Victory Boogie Woogie. In dit werk wilde Mondriaan het ritme van Amerika en de metropool New York uitdrukken. Voor hem betrof dat chaos en orde, groot en klein, statisch en dynamisch en snel en langzaam.
Mondriaan had verschillende benamingen voor het schilderij, waaronder Boogie Woogie. Aan de ene kant een opwindend strak ritme en aan de andere kant ruimte voor creativiteit en improvisatie.
Dit spanningsveld vormt voor 19 beeldend kunstenaars van De Ploegh het uitgangspunt voor de expositie Mondriaan 150 Boogie Woogie.

De expositie loopt tot en met 31 juli. In juli zijn de volgende activiteiten gepland:
  • 3 juli 13:00, 14:30 en 16:00 Gluren bij de buren: BB’s Jazztrio
  • 10 juli 15:00 Pieter Vos: Boogie Woogie muziek op piano
  • 17 juli 15:00 Michel Nierop: lezing Mondriaan over oa zijn Parijse en New Yorkse periode
  • 31 juli 15:00 The Blue Suspenders met vrolijke jazzy / zigeuner muziek
Vos-Erik-Colorful_Buddhas-2021-Acrylverf-60x120

Wordt verwacht: Expositie nieuwe leden - vanaf 4 augustus


Zoals je van ons gewend bent, stellen wij ieder jaar het werk van onze nieuwe leden voor. In het afgelopen jaar hebben we 7 nieuwe leden verwelkomd.
Wij laten graag hun werk zien tijdens de expositie 'Nieuwe leden' vanaf 4 augustus in de galerie. Tijdens de looptijd van deze expositie zal ieder weekend een van de kunstenaars aanwezig zijn om zichzelf voor te stellen. De exacte agenda staat binnenkort op de website. Houd de website dus goed in de gaten.
creemers-ruben-Go-with-the-flow-mixed media-wandsculptuur-60x60-cm

Nieuw lid: Ruben Creemers


Ruben Creemers (1979) is multidisciplinair beeldend kunstenaar. Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld binnen zowel toegepaste- als vrije kunstrichtingen, waaronder schilderkunst, streetart, grafisch ontwerp, illustratie, fotografie, digitale kunst en meer.

“Het vervagen van grenzen tussen creatieve disciplines en samensmelten tot iets nieuws is een van mijn grootste fascinaties...'

Nieuw lid: Mouafk Khzaal


De oorlog in Syrië en het vluchten had een groot effect op Mouafk waarna hij aan een bipolaire stoornis leed. Op zijn schilderijen kun je melancholie en duidelijke pijn in de karakters zien. Ze zijn geschonden, machteloos en zwijgend staan ze op de lelijkheid van de omringende realiteit. Zijn schilderijen zijn kleurrijk in tegenstelling tot het verdriet van de personages die een strijd leveren tussen wat ze voelen en wat ze willen van liefde en geluk! Kunst is het medicijn voor Mouafk en de schuilplek waar iedereen een land kan vinden.

Khzaal-Mouafk-grenzeloos dromen-acryl op doek-100x80
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl