cropped-logo-1.png
Beste Lezer,

Onze maandelijkse nieuwsbrief hebben we in een nieuw jasje gestoken. Ook de website van De Ploegh heeft een iets andere opzet. Wat we niet veranderen is onze inzet om mooie exposities samen te stellen met werken van de kunstenaars van LKG de Ploegh. In mei is er weer veel te zien. Lees snel verder.
anders dan anders

Anders dan Anders

Tot en met 15 mei is het werk van de expositie Anders dan Anders te zien. Ieder weekend geven de deelnemende kunstenaars een presentatie, die aansluit bij het gepresenteerde werk.

Op 8 mei (15.00 uur) presenteren Peter van den Akker, Gea Karhof en Suus Kooijman onder de titel: 'Werken in tijden van lock-down'.
Zij vertellen meer over wat hen in de afgelopen jaren heeft geïnspireerd.
Gerard zegt daarover: 'Wandelend door een bijna lege stad tijdens de lock-downs, maakte ik verschillende werken zoals 'Twilight city', een stad met schaduwbeelden en 'Lege stad', waar een stadsplattegrond de hoofdrol speelt en mensfiguren op de achtergrond zijn.'

Gea Karhof is gewend om in haar werk culturen te verbinden en vindt haar inspiratie daarvoor door reizen te maken naar verre cultuurgebieden. Toen dat wegviel tijdens de lock-down liet ze zich inspireren door de plantenwereld nabij en wat je daar kunt ontdekken. Door deze plantendelen onder een microscoop te bekijken, kom je terecht in een nog meer interessante wereld van cellen en moleculaire eiwitreeksen.

Op 15 mei (15.00 uur) presenteert Heleen van Nieuwland: Van droom reliëfs naar droom kussens.Het thema 'dromen' komt de afgelopen 40 jaar regelmatig terug in haar werk. In deze lezing geeft Heleen meer informatie over opdrachtverwerving, hoe je een groot reliëf maakt, welke problemen je daarbij tegenkomt en hoe je dat oplost. Zij focust daarbij op het thema dromen en het experiment en technieken die ze heeft toegepast bij de droomkussens tijdens de lock-down.

De presentaties zijn gratis te bezoeken.
Grafiek collectief

Wordt verwacht: Be-ZINK-en

Van 19 t/m 22 mei is de galerie het werkveld van Het Grafiek Collectief, dat bestaat uit Willemijn van Dorp, Hadewijch Ouwendijk, Louise de Vries Lentsch en Reina de Weijer.

De vier kunstenaars werken in de galerie aan een groot project: Een zinkplaat van 200cm bewerken en afdrukken. Niet gewend aan zink, niet gewend aan groot werken, niet gewend om met z’n vieren één werk te maken. En dan toch die uitdaging aangaan.

Afbeelding de Ploegh vreemde-vogel _1

Vreemde Vogels

Van 23 mei t/m 12 juni exposeren 13 kunstenaars die passen binnen het concept 'Vreemde Vogels'. De expositie gaat over vreemde vogels. Dit kunnen vogels zijn die wij (her)kennen of vogels die bedacht zijn door de kunstenaars. Als wij iemand niet kennen of iemand ‘bijzonder´ vinden dan kunnen wij die persoon ook een ‘vreemde vogel’ noemen. In de expositie kunnen wij zien dat alles en iedereen uniek is. Dat kan vreemd genoemd worden, maar tijdens de expositie zullen we vooral zien dat dit zorgt voor veel variatie.

Deze expositie wordt zodanig ingericht dat alle werken voor groot en klein goed te zien zijn. Kinderen worden tijdens de tentoonstelling uitgedaagd om mee te denken over het fenomeen Vreemde Vogel: Wat is een vreemde vogel? Waar wonen ze en wie zijn hun vrienden?

Wij nodigen kinderen van harte uit deze expositie te bezoeken, maar wel in aanwezigheid van een volwassene.
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl