cropped-logo-1.png
Beste Lezer,

Wij informeren je graag weer over de lopende exposities van onze leden kunstenaars, die de komende maand te zien zijn. Daarnaast stellen wij deze maand twee nieuwe leden aan je voor. Volgende maand maak je kennis met twee andere nieuwe leden en gezamenlijk zullen zij hun werk laten zien in de expositie 'Nieuwe leden' in augustus. Maar onderstaan eerst onze activiteiten van juni.
Afbeelding-homepage-vreemde-vogel

Expositie Vreemde Vogels – 25 mei t/m 12 juni

Een kunstexpositie voor kinderen t/m 110 jaar
In deze tentoonstelling exposeren kunstenaars die passen binnen het concept ‘vreemde vogels’. Al eeuwen worden wij uitgedaagd om creatief te denken en op zoek te gaan buiten de gebaande paden om te overleven en met elkaar in contact te staan. Bij kunst is er geen goed of fout, het gaat om de eigen waarneming en het vormen van een eigen mening. Kunst stimuleert het denkvermogen, de nieuwsgierigheid en eigenheid van jong en oud.
Steenhorst- Rob Prinsesje-Ven- M-vd-Porselein

Mariëtte van de Ven & Rob Steenhorst - 15 t/m 19 juni


Het SOLO/DUO concept van de Ploegh was voor Rob Steenhorst een gelegenheid Mariëtte van der Ven uit te nodigen om een gezamenlijke korte tentoonstelling te maken. Mariëtte van der Ven was in 2004 één van de deelnemers aan Rob Steenhorst’s tentoonstelling ‘Conformeer U’. Bij een recentelijke, hernieuwde kennismaking bleek de waardering voor elkaars werk niet verflauwd. Mariëtte van der Ven en Rob Steenhorst delen belangstelling voor verbeelding van het bijzondere dat mens (en dier) definieert.
boogiewoogie flip2_bewerkt-1_1

Wordt verwacht: Mondriaan 150 Boogie Woogie

Het laatste doek waar Piet Mondriaan in New York aan werkte is nu bekend als Victory Boogie Woogie. In dit werk wilde Mondriaan het ritme van Amerika en de metropool New York uitdrukken. Voor hem betrof dat chaos en orde, groot en klein, statisch en dynamisch en snel en langzaam. Mondriaan had verschillende benamingen voor het schilderij, waaronder Boogie Woogie. Aan de ene kant een opwindend strak ritme en aan de andere kant ruimte voor creativiteit en improvisatie.
Dit spanningsveld vormt voor 19 beeldend kunstenaars van De Ploegh het uitgangspunt voor een nieuwe expositie. Zij werken het thema Boogie Woogie op hun eigen wijze uit in uiteenlopende disciplines. Het resultaat is tijdens het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan vanaf 23 juni te zien in Galerie de Ploegh.
Opening op 26 juni, om 14 uur preview voor vrienden van De Ploegh, en om 15 uur met Jacques de Waart, Twan Vet en zangeres met een performance gedicht: 'Taal tussen ons'. Houd de website in de gaten voor meer informatie.
mallah-ahmad-war-war-at-the-doors-2022-oil-paint-on-fabriano-paper-50 x 65 cm

Nieuw lid: Ahmad Mallah


Ahmad Mallah (1990), is een Palestijnse kunstenaar, geboren en getogen in Damascus in Syrië. In 2014 is hij gevlucht voor de burgeroorlog. Hij heeft een reis van honderd dagen afgelegd om uiteindelijk in Nederland aan te komen. Daar heeft hij asiel aangevraagd en in 2019 zijn Nederlands paspoort gekregen.
Kort nadat hij in Nederland aankwam, startte hij zijn bacheloropleiding Beeldende Kunst aan de kunstacademie AKV|St. Joost in Breda. Hij wilde zijn persoonlijke en politieke ervaringen documenteren door middel van verschillende kunstvormen.

Nieuw lid: Ingrid Verhoef


Plezier beleven in het maken van objecten en anderen plezier bezorgen in het kijken ernaar, is wat Ingrid Verhoef drijft. Dat leidt tot nu toe tot divers werk en, binnen de keramiek, tot het gebruik van diverse materialen.

verhoef-ingrid-strijklicht-2018-multimedia-140 x 110 x 12 cm
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl