Beste Lezer,

Ondanks de sneeuwval de afgelopen dagen, zien wij het bij De Ploegh zonnig in. Er staan weer interessante exposities klaar.
Kop-narritieven1

Verhalen in verf

Alleen het komend weekend is de expositie 'Verhalen in verf' nog te bezoeken in de galerie. Tot en met zondag heb je nog de kans om te ervaren hoe dertien kunstenaars op doek of papier een verhaal op hun eigen unieke manier vertellen. De maker zoekt contact met de bezoeker en wil dat het werk vragen of een bepaald gevoel oproept. Zij hopen bovendien dat er verbanden gevonden worden en dat kijkers conclusies trekken of dat er een dialoog ontstaat.
anders dan anders
Tijdens de coronapandemie in 2020 en 2021 zaten de kunstenaars van De Ploegh niet stil bij elkaar, maar waren ze langer dan tien dagen min of meer verscholen van de buitenwereld. Dat inspireerde vooral tot het vertellen van visuele verhalen met uiteenlopende en inspirerende kunstwerken. De resultaten laten we zien in de galerie, waarmee de expositie ‘Anders dan Anders’ een soort moderne Decamerone is geworden. Tijdens deze expositie organiseren we wekelijks een lezing. Inschrijven is niet meer noodzakelijk, dus noteer de volgende data in je agenda:

10 april, 15.00 uur:
Opening van de expositie door Plien van Albada, directeur Uitgeverij Balans. Met een muzikale omlijsting door Akiko Nambu en Aya Kaneko op de Japanse harp.

24 april, 15.00 uur:
Lezing Cara Louwman en Yuen Yee: ‘Rooting’.

1 mei, 15.00 uur:
Lezing Nan Mulder: ‘Reizen in lockdown’.
Lezing Monique Schep: ‘Hoe zijn wij verbonden’.

8 mei, 15.00 uur:
Peter van der Akker, Gea Karhof en Suus Kooijman: ‘Werken in tijden van lockdown’.

15 mei, 15.00 uur:
Lezing Heleen van Nieuwland: ‘Van droom reliëfs naar droom kussens’.

  Schermafbeelding 2022-04-01 om 10.26.12

  Voorbeeld Nabeeld in Purmerend

  Eind 2021 moest de expositie 'Voorbeeld - Nabeeld' door corona onverwachts na enkele weken de deuren sluiten. Niet iedereen heeft daardoor de kans gekregen deze tentoonstelling te bezoeken. De expositie wordt echter opnieuw opgezet in Kunsthuis Waterland in Purmerend vanaf 6 april. De officiële opening door Lex van de Haterd (voorzitter LKG de Ploegh) is op 8 april om 16.00 uur. Lees onderstaand meer.
  IMG_6225
  In de afgelopen maanden bereikte ons helaas ook verdrietig nieuws. Op 28 januari 2022 overleed kunstenaar en Ploegh-lid Jaap Beets. Op 22 maart 2022 overleed vrijwilliger Gerda Pieters, die zich achter de schermen heeft ingezet voor o.a. de AAF. Wij koesteren fijne herinneringen aan hen beiden en wensen hun families en vrienden veel sterkte de komende tijd.
  facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
  Coninckstraat 58
  3811 WK Amersfoort
  tel.nr. 033 4750770
  e-mail: info@deploegh.nl