Beste Lezer,

Afgelopen week opende in de galerie de expositie Verhalen in Verf. Tijdens deze expositie zullen we weer een activiteit organiseren. We informeren je hierover graag in deze nieuwsbrief.
Kop-narritieven1

Verhalen in verf

De deelnemende schilders hebben veel narratieve elementen in hun werk gestopt. Ze vertellen op doek of papier een verhaal op hun eigen unieke manier. De maker zoekt contact met de bezoeker en wil dat het werk vragen of een bepaald gevoel oproept. Zij hopen bovendien dat er verbanden gevonden worden en dat kijkers conclusies trekken of dat er een dialoog ontstaat.
De expositie bestaat uit kunstwerken waar je als kijker actief bij betrokken raakt; het beeld lonkt en daagt uit. Dat is precies wat de kunstenaars willen.

Op zaterdag 5 maart om 14.00 uur organiseert Erik Vos een activiteit. Hij stelt een serie kleine werken van zijn hand beschikbaar om samen met jou te onderzoeken wat beelden met elkaar doen. Daardoor kan een nieuw kunstwerk met een nieuwe inhoud ontstaan. Opgeven kan per e-mail: info@deploegh.nl. Maximaal aantal deelnemers is zes.

Tijdens de tentoonstelling is er elke zondag een film te zien van de narratieve schilder bij uitstek, de Duitse schilder: Neo Rauch.
Schep -Monique- Winden-kop2

Vanaf 7 april: Expositie Anders dan Anders

Giovanni Boccaccio beschrijft in zijn boek Decamerone hoe, in 1348, tien jonge mensen zich tien dagen verschuilen in een villa in Florence. Buten raast de pest rond en om de tijd door te brengen, vertellen ze elkaar verhalen. Tijdens de coronapandemie in 2020 en 2021 zaten de kunstenaars van De Ploegh niet stil bij elkaar, maar waren ze langer dan tien dagen min of meer verstoken van de buitenwereld. Dat inspireerde vooral tot het vertellen van visuele verhalen met uiteenlopende en inspirerende kunstwerken. De resultaten laten we zien in de galerie, waarmee de expositie ‘Anders dan Anders’ een soort moderne Decamerone is geworden.

Tijdens deze expositie organiseren we wekelijks een lezing:
24 april 15.00 uur: Cara Louwman en Yuen Yee: 'Roots'
1 mei 15.00 uur: Nan Mulder: 'Reizen in Lockdown'
15 mei 15.00 uur: Heleen van Nieuwland: 'Van droom reliëfs naar droom kussens'
In de volgende nieuwsbrief informeren we je verder.

solo-duo-kopafbeelding

Expositie Agenda 2022

De kunstenaars van LKG de Ploegh kijken graag vooruit. Voor 2022 staan een groot aantal mooie exposities in de planning. Naast de jaarlijks terugkerende solo/duo exposities en de presentatie van nieuwe leden sluiten we ook aan op het Mondriaan 150 jaar in Amersfoort met de expositie Boogie Woogie. Aan het eind van het jaar zal een tentoonstelling rondom diversiteit worden opgezet. Met behulp van een externe curator koppelen we een aantal kunstenaars van De Ploegh aan gastkunstenaars met een migratie achtergrond om een vorm van samenwerking te vinden in de kunst.
facebook twitter instagram youtube linkedin pinterest 
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
tel.nr. 033 4750770
e-mail: info@deploegh.nl