Beste lezer,

Tijdens de onlangs gehouden ALV van leden kunstenaars van De Ploegh hing een sfeer van samenwerking in de lucht. En dat gevoel brengen de leden over in hun kunstwerken, die je de komende tijd weer in de galerie kunt bewonderen. Maar ook buiten de galerie ontstaan samenwerkingen en individuele successen, waar we als landelijk kunstenaarsgenootschap trots op zijn. Je leest er onderstaand meer over.
DGB

Expositie THUiS in textiel

Sommige kunstenaars experimenteren voor het eerst met textiel als materiaal, anderen zijn er al langer mee vertrouwd. In alle gevallen is het gelukt om werken te creëren die door het gebruik van warme materialen een gevoel van thuis opwekken. Tot en met 28 november is de expositie te zien.
Wil je zelf ervaren hoe je met textiel kan werken? Op zondag 14 november geeft Louise de Vries Lentsch een demonstratie ecoprinten. Je bent vanaf 14.30 uur welkom om hieraan deel te nemen. Onder alle deelnemers wordt het uiteindelijke resultaat verloot.
Wiesman-Philip-van ommeren van voogtprijs 2021

Philip Wiesman wint de Van Ommeren - De Voogt Prijs 2021

Ploegh kunstenaar Philip Wiesman heeft dit jaar de Van Ommeren - De Voogt Prijs gewonnen. Uit het juryrapport: ' De jury was onder de indruk van de grafische kwaliteit van het werk. Wij vonden het ontroerend met hoeveel liefde en aandacht het werk is gemaakt. Het werk heeft een verstilling en een lichtheid. Wat opviel is dat de kaarsen van de bloeiende kastanje donkerder lijken tegen de lucht dan in de kastanje. Het werk heeft verfijnde en open patronen in lijntjes en puntjes waardoor de witte ondergrond er fris door heen schijnt. Door het contrast tussen de architectonische lijnen en de organische vormen en ook door de coulissen werking van de bomen heeft de ets een mooi opgebouwde compositie.'
PHOTO-2021-10-21-19-51-15 kopie

Nature Vivante - De Ploegh

Buiten De Ploegh om werken leden kunstenaars ook samen. Op dit moment is werk van Monica de Jong, Marjan Jaspers, Frits Nolte, Jacqueline Bohlmeijer en Jos Verschaeren te zien in de Wiebenga silo's aan de Noordkade in Veghel. Zij maken zeer divers werk, dat met de natuur als uitgangspunt een thematisch geheel vormt. De expositie is t/m 2 januari 2022 te bezoeken.

Verwacht: Voorbeeld - Nabeeld

Vanaf 2 december zal de galerie worden ingericht met de expositie Voorbeeld - Nabeeld. Twintig kunstenaars laten zich leiden door hun favoriete kunstwerk om te komen tot een nieuw beeld. Simpelweg imiteren is niet het uitgangspunt en de werken zijn meer dan een ‘variatie op’. Houd de website in de gaten voor meer informatie.
Korsmit-Boudewijn-Itten Kunst der Farbe, Blau-2020-Papier assemblage, schilderen-21.5 X 21.5cm
IMG_3645

Grafiek & Multiples 2022

Jaarlijks organiseert LKG de Ploegh de bekende expositie Grafiek & Multiples, in 2022 voor de 39e keer. Tijdens deze expositie bieden de kunstenaars een werk aan tegen de aantrekkelijke prijs van € 133,-. De komende editie wordt momenteel volop voorbereid. Nieuw deze keer is, dat de kunst met korting al vanaf medio december op de website beschikbaar zal zijn. Wellicht een mooi idee voor een kerstgeschenk. In de volgende nieuwsbrief, die op 1 december verschijnt, lees je er meer over.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin