Beste Lezer,

De herfst is officieel begonnen, een periode waarin we weer meer naar binnen gaan en de warmte van thuis opzoeken. Daar kunnen de kunstenaars van De Ploegh wel wat mee, in de expositie THUiS in textiel. Maar de komende weken richten we ons eerst op de laatste drie solo/duo tentoonstellingen en de Affordable Art Fair in Amsterdam. Waar je interesse ook naar toe gaat, er is de komende maand volop keuze om te genieten van kunst of wellicht de aanschaf ervan te overwegen voor jouw eigen huis.
Verkaaik-Linda-2021-Hemelladder

Nog tot en met 10 oktober te bezoeken: Hemelladder

Heb jij al genoten van de buitenexpositie Hemelladder? In de Frans en Hildehof, een inspirerende omgeving op 10 minuten lopen van de galerie, zijn tot en met 10 oktober de werken van 11 kunstenaars te zien, die zich lieten inspireren door het natuurverschijnsel Hemelladder. Op zondag 10 oktober zal curator Jaap Velserboer om 15.00 uur een laatste rondleiding verzorgen langs de werken. Aansluitend volgt de finissage. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Reserveren is niet noodzakelijk.

Kunstenaarsboeken en aanverwante kunst

Tot en met 3 oktober presenteren Ploegh-leden en hun gasten de expositie Kunstenaarsboeken en aanverwante kunst. Op zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober geeft Hanneke Barendregt korte workshops in verschillende vouwtechnieken. Deze zijn gratis te bezoeken, vanaf 14.00 uur.
joke-struik
Dorette Giling

Vuur - Aarde - Werk

De vierde solo/duo tentoonstelling wordt verzorgd door Dorette Gilling en Hannah Blom. Dorette exposeert haar keramiek: van functionele kleine werken tot monumentale vazen. Hannah exposeert gelaste stalen constructies: van klein po√ętisch tot monumentaal werk. Op zaterdag 9 oktober om 15.00 uur is er een expositie feestje, waar zij elkaar introduceren.De galerie heeft op 9 en 10 oktober ruimere openingstijden.

Teatro congelato + Nature back in balance

De solo/duo reeks wordt afgesloten door een soloproject van Boudewijn Korsmit, te bezoeken van 14 t/m 17 oktober. Naast het werk in zijn atelier, is hij bezig in een mobiele 'studiolo', een voormalige schaftwagen die hij inricht als kunstbelevingsobject. Daarin kun je beeldende kunst op intieme wijze ervaren en muziek beluisteren, een soort van 'mancave' voor kunst en cultuur, maar dan voor iedereen. Tijdens de tentoonstellingsdagen werkt de kunstenaar aan onderdelen van dit project.
Korsmit-Boudewijn-2021- nature back in balance10241024_1 JPEG
Korsmit-Boudewijn-2021- teatro congelato10241024_1 JPEG
Korsmit-Boudewijn-2021-studiolomobile.jpg5
DGB

THUiS in textiel

Vanaf 21 oktober laten meerdere kunstenaars zich inspireren door het thema THUiS in textiel. Dertien kunstenaars bogen zich over uiteenlopende vragen en vertaalden hun eigen verhaal in boeiende werken gemaakt van textiel. Zij zijn zich vertrouwd gaan voelen met dit materiaal, zelfs als zij normaliter met ander technieken werken. De kunstwerken vertellen hun persoonlijke reflectie op thuis. De expositie wordt samengesteld door curator Teatske de Jong.
AAF Amsterdam 2021

De Ploegh op AAF Amsterdam - 27 t/m 31 oktober

Van 27 t/m 31 oktober vind je ons weer op de AAF in Amsterdam, stand C9. Hier bieden we een breed scala van kunstwerken aan: van beeldhouwwerk tot schilderijen en keramiek. Door de grote diversiteit aan beschikbare stijlen en technieken, is er voor iedere kunstliefhebber wel een aantrekkelijk aanbod te vinden. Informatie over Affordable Art Fair Amsterdam, openingstijden en toegangskaarten vind je op de website van de AAF via onderstaande link.

De Ploegh in de sociale media

facebook twitter instagram youtube linkedin