Vreemde vogels

25 mei t/m 12 juni 2022
Een kunstexpositie voor kinderen t/m 110 jaar

In deze tentoonstelling exposeren kunstenaars die passen binnen het concept ‘vreemde vogels’.
Al eeuwen worden wij uitgedaagd om creatief te denken en op zoek te gaan buiten de gebaande paden om te overleven en met elkaar in contact te staan. Bij kunst is er geen goed of fout, het gaat om de eigen waarneming en het vormen van een eigen mening. Kunst stimuleert het denkvermogen, de nieuwsgierigheid en eigenheid van jong en oud.

Dat is bijzonder!
Deze expositie is zo ingericht dat ieder de kunst, of je nou klein of groot bent, goed kan zien.
In de galerie zal er materiaal aanwezig zijn om naar de kunst te kijken. Ook kun jij zelf creatief aan de slag.

De vreemde vogel
De expositie gaat over vreemde vogels. Dit kunnen vogels zijn die wij (her)kennen of vogels die bedacht zijn door de kunstenaars. Als wij iemand niet kennen of iemand ‘bijzonder´ vinden dan kunnen wij die persoon ook een ‘vreemde vogel’ noemen. In de expositie kunnen wij zien dat alles en iedereen uniek is. Dat kan vreemd genoemd worden, maar tijdens de expositie zullen we vooral zien dat dit zorgt voor veel variatie.

De leefomgeving van de vreemde vogel
Ook zullen de kunstenaars ons laten zien hoe de leefomgeving van de vreemde vogel er uit kan zien. Er zijn vogels die graag hoog in bomen wonen, er zijn vogels die graag laag bij de grond leven. Wij zijn benieuwd waar jij denkt dat de vreemde vogels wonen en is er misschien een plek in de expositie waar jij wel zou willen wonen als vreemde vogel?

De vrienden van de vreemde vogel
In de laatste ruimte zullen wij zien dat vreemde vogels het ook fijn vinden om met anderen te kunnen zijn. Wie zijn de vrienden van de vreemde vogel en met welke zou jij wel bevriend willen zijn?

Te koop
De kunstwerken in de expositie zijn te koop.
13 kunstenaars tonen hun werk.

Doe het zelf

Bezoek de expositie

Voor deze expositie gelden aangepaste tijden
Woensdag t/m zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag 13:00 – 17:00 uur

Agenda

  • Tijdens het bezoek is er een interactief programma waarbij ook zelf aan de slag kan worden gegaan.