Verwacht

De kunstenaars van LKG de Ploegh werken alvast vooruit aan een groot aantal exposities, zowel in de galerie als daarbuiten. We hebben ze onderstaand alvast voor je op een rij gezet. Voor nog niet alle exposities zijn de deelnemende kunstenaars bekend en er wordt nog hard gewerkt aan de kunstwerken. De afgebeelde kunst geeft een idee van de expositie, maar is daar niet in alle gevallen te zien.

Dineke Groenhof Blaauw

“Om van te houden, werken op papier”. 

3 mei t/m 7 mei 2023
Aangepaste openingstijden!
Locatie: Galerie de Ploegh

Hoe kom je tot essentie?

Dineke Groenhof Blaauw schildert met inkt op papier, met penselen op grote vellen dun Aziatisch papier. Ze laat zich daarbij leiden door muziek. Ze schildert dat wat ze op hetzelfde moment hoort. Ze resoneert. Het schilderen is direct. Er is geen plan vooraf, geen interpretatie. Het penseel werkt als een seismograaf; het registreert alles, elke aarzeling en elk vanzelfsprekend weten. Correctie is niet mogelijk.

Muziek, poëzie, natuur, maar vooral ervaringen in het leven zelf dwingen haar het mysterie van het leven te willen begrijpen. Dit doet ze schilderend, resonerend op muziek.

 Zondagmiddag 7 mei om 14.30  performance en interview. 

Dineke schildert een aantal werken op muziek en dichter Juan Carlos Salvia van Tertulia interviewt haar.

NO RUSH COLLECTIEF

“Kijk”

8 mei t/m 14 mei 2023
Locatie: Galerie de Ploegh

Een tentoonstelling voor uitgesproken mensen.

No Rush is een mixed media collectief dat onlangs is opgericht. De kunstenaars van No Rush komen uit verschillende kunstdisciplines en werken met mixed media technieken en ongebruikelijke materialen. Met deze groep willen wij bevlogen en prikkelende exposities organiseren. We zijn trots om onze tweede tentoonstelling te presenteren in Galerie De Ploegh.

Deze expositie heeft van ons de titel ‘K I J K, een tentoonstelling voor uitgesproken mensen’   meegekregen. De kunstenaars werken ieder op hun eigen wijze met thema’s die henzelf en/of de wereld om hen heen beheersen. Hedendaagse thema’s die in beelden worden verpakt, waarvan de schoonheid alleen kan worden doorgeprikt als de kijker bereid is zijn oordeel op te schorten, stil te worden en echt te KIJKEN.

‘K I J K’ wordt samengesteld en gemaakt door Marijke Leertouwer, Alexandra Drenth, Fransje Smit, Irma Frijlink, Mathilde Hemmes, Marjolein Burbank en Flox den Hartog Jager.

Fragment uit werk van An Hulshoff Pol

Delftsche Dames in de kunst

15 mei t/m 21 mei 2023
Locatie: Galerie de Ploegh

Gedurende de week van Hemelvaartsdag zal een groep van zes ‘Delftse Dames in de Kunst’ exposeren in de Galerie De Ploegh.

Ieder heeft zich na haar studie Bouwkunde gespecialiseerd in een eigen vorm van kunst. Van collages tot beelden in steen, en van schilderijen en tekeningen tot boeken in glas. U bent van harte uitgenodigd om onze expositie te komen bekijken van 18/5 tm 21/5 2023, met op donderdag de opening!

Deelnemende exposanten:

Hanneke Barendregt: Boeken in Glas
Leonore Dorigo: Beelden in Steen
An Hulshof Pol: Collage-Schilderijen
Babs Rentjes: Ontwerpen in Schilderen
Marianne Visser: Interieur-Tekeningen
Otie van Vloten: Landschaps-Schilderijen

Mouafk Khzaal

“Een gezicht”

25 mei t/m 28 mei 2023
Aangepaste openingstijden!
Locatie: Galerie de Ploegh

 

Een gezicht! Een huis!
Ik mis het!
Een gezicht waarin alle liedjes gebleven zijn.
Alleen ik die vertrek.
Wat een huis,
Wat een prachtig huis dat verscheurd en verwoest is, en net als tranen van de wolken gestort is.
Een gezicht
Een huis dat ik erg mis.

 

Lees verder >