Verlangen naar Vrijheid

4 mei t/m 25 juni 2023

Vervolg op de expositie ‘Ik zie je – Ik hoor je’.
Een kunstexpositie over verdriet, gemis, angst, verlangen, dromen en hoop. Emoties die ontstaan op momenten dat de mens zich moet verhouden tot spanning. Spanningen in het land van herkomst op zoek naar een plek om rust en vrede te vinden om opnieuw te durven dromen. Daar waar hoop en verlangen kracht geven om door te gaan. Tot op de dag wordt er gezocht naar een eigen plek, een plek om te horen en te vertellen, een plek om te creëren.

Deelnemende kunstenaars uitten zich in deze expositie door middel van diverse kunstvormen. Ieder met een eigen verhaal en een eigen beeldentaal. Deze universele taal geeft stof tot nadenken en gesprek. Een gesprek tussen de diverse kunstwerken, de kunstenaars en het publiek.

Verenigen
De expositie heeft als doel om mensen met kunst samen te brengen, zodat verhalen gehoord en verteld worden. Het publieksprogramma is er daarom op gericht om te ‘verenigen’.

Deelnemende kunstenaars

Bezoek de expositie

Locatie: Johanneskerk
Westsingel 30, Amersfoort
Ingang zijde Molenstraat.

Heeft u een kunstwerk gezien dat u aan wilt schaffen? Vul dan een contactformulier in of bel ons tijdens openingsdagen/tijden van de Ploegh op: (033) 475 07 70

De banner is een fragment uit een werk van Abd Alkader Abd Alwahed

 Agenda

  • Zaterdag 6 mei Concert ‘Verlangen naar vrijheid’ door Kamerkoor Fibonacci
    Voor alle informatie en tickets: www.kamerkoor-fibonacci.nl
  • Zondag 11 juni 14:00 – 16:00 uur vrije inloop om de expositie te bezoeken
  • 17 juni 12:00 / 18 juni 12:00 uur Nacht van de Vluchteling met een bijdrage van Boudewijn Korsmit en Ahmad Mallah