verhalen in verf

24 februari t/m 3 april 2022

De deelnemende schilders hebben veel narratieve elementen in hun werk gestopt. Ze vertellen op doek of papier een verhaal op hun eigen unieke manier. De maker zoekt contact met de bezoeker en wil dat het werk vragen of een bepaald gevoel oproept. Zij hopen bovendien dat er verbanden gevonden worden en dat kijkers conclusies trekken of dat er een dialoog ontstaat.

De expositie bestaat uit kunstwerken waar je als kijker actief bij betrokken raakt; het beeld lonkt en daagt uit. Dat is precies wat de kunstenaars willen.

Tijdens de expositie is in de galerie een hand-out aanwezig, waarin je meer informatie vindt over het werk van alle deelnemende kunstenaars.

Bezoek de expositie

Don / vrij 11.00 – 17.00 uur
Zat / zon 13.00 – 17.00 uur

 

Agenda:

Zaterdag 5 maart 14.00 uur: Erik Vos stelt een serie kleine werken van zijn hand beschikbaar om samen met jou te onderzoeken wat beelden met elkaar doen. Je kunt, samen met Erik, een nieuw kunstwerk met een nieuwe inhoud laten ontstaan. Opgeven kan per e-mail: info@deploegh.nl. Maximaal aantal deelnemers is zes.

Tijdens de tentoonstelling is er elke zondag een film te zien van de narratieve schilder bij uitstek, de Duitse schilder: Neo Rauch.

Deelnemende kunstenaars zijn bij toerbeurt op zaterdag en zondag aanwezig in de galerie, om meer informatie te geven over hun werk.