Galerie de Ploegh in Amersfoort organiseert van 7 oktober t/m 4 november 2018 de groepsexpositie ‘Uitwisseling Boterhal’. Vijftien kunstenaars van De Boterhal uit Hoorn laten hun kunstwerken zien in De Ploegh. Omgekeerd tonen vijftien kunstenaars van De Ploegh hun werk in Hoorn

Op zondag 21 oktober om 15.00 uur zal gespreksleider Frits Nolte, zelf beeldend kunstenaar, drie kunstenaars interviewen. De kunstenaars zijn Bert Neelen, Floor Max en Jawek Kwakman.

Bert Neelen maakt bronzen sculpturen van takken. De beelden brengen een ode aan de natuur; de eenvoud en de stilte van een boom blijft in de bronzen takken aanwezig. Floor Max maakt sieraden met een voorliefde voor (zilver) draad en flexibele materialen. Zij onderzoekt in haar werk de verhouding tussen kracht en kwetsbaarheid. Jawek Kwakman creëert met de computer eigen drie dimensionale virtuele werelden op canvas dibond of plexiglas. Het zijn imaginaire reizen in zelf gemaakte landschappen.

Speciaal bij het kunstenaarsgesprek op 21 oktober toont Kwakman ook 3D-animaties.

Het kunstenaarsgesprek is een open gesprek tussen publiek en kunstenaars. Het vindt plaats rond de geëxposeerde schilderijen, beelden, installaties, etc. Kunstenaars vertellen over materiaal, techniek en over wat hen beweegt. Centraal staat de vraag: hoe vertalen zij hun ideeën in kunst? Aan de bezoekers wordt de vraag gesteld: wat raakt u in het werk? Wat doet u verwonderen?

Na afloop is er tijd voor nadere kennismaking en een drankje.

Verslagen van eerdere kunstenaarsgesprekken in Galerie de Ploegh werden gepubliceerd in het tijdschrift kM-kunstenaarsmateriaal.

Zondag 21 oktober van 15.00 tot 16.00 uur. Gespreksleider is Frits Nolte.

De toegang is gratis, aanmelden kan via info@deploegh.nl.