Vier kunstenaars, waaronder drie De Ploeghleden hebben als kunstenaarscollectief DIEP een tentoonstelling in de Joriskerk in Amersf.

In het kader van deze tentoonstelling houdt op zaterdag 1 september Onno Zijlstra, filosoof, een lezing over Tijd en eeuwigheid, het thema van de tentoonstelling van kunstenaarscollectief DIEP  in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. De lezing is in het koor van de kerk, ’s middags om 16.00 uur.

U bent van harte uitgenodigd.

Onno Zijlstra doceerde filosofie aan de Vrije Universiteit en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en is de auteur van onder andere Wat doet die rode vlek daar linksboven. Inleiding in de esthetica (2007) Reflecties. 25 kunstenaars, 24 filosofen (2016) en Een zekere twijfel. Inleiding in de westerse filosofie (2018).

In zijn lezing gaat Zijlstra in op het denken over beeldende kunst, tijd en eeuwigheid ten tijde van de bouw van de Sint-Joriskerk en hoe dat denken in later eeuwen, tot aan onze tijd, is veranderd. Van daaruit geeft hij een toelichting op de tentoonstelling van de kunstenaars van DIEP.

De tentoonstelling Tijd en eeuwigheid kunt u nog bekijken tot en met donderdag 6 september. De Joriskerk is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondag van 14.30 tot 17.00 uur.