THUiS in textiel

21 oktober t/m 28 november 2021

Welkom, voel je THUiS in textiel, een tentoonstelling over wat en waar thuis is. Wat maakt een huis een thuis en wanneer voel je daar geborgenheid? Wat doet je aan thuis denken? Hoe voelt en ruikt dat? Kun je thuis zijn in jezelf, elders of in je dromen? Is het een vertrekpunt of juist een aankomst en kom je altijd aan in een woning? Wat als je vertrouwde plek ver weg is en je hebt het halsoverkop moeten verlaten. Hoe bouw je dan een nieuw thuis?

Dertien kunstenaars bogen zich over uiteenlopende vragen en vertaalden hun eigen verhaal in boeiende werken gemaakt van textiel. Zij zijn zich vertrouwd gaan voelen met dit materiaal, zelfs als zij normaliter met ander technieken werken. De kunstwerken vertellen hun persoonlijke reflectie op thuis. Kom het ervaren in de galerie: voor 7 weken het onderkomen van deze expositie.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS 

Bezoek de expositie

Don / vrij 11.00 – 17.00 uur

Zat / zon 13.00 – 17.00 uur

 

Agenda

  • De deelnemende kunstenaars zijn bij toerbeurt aanwezig in de galerie. De nadere agenda volgt.
  • Zondag 31 oktober 15.00 – 16.00 uur: Lezing ‘Vrouwen in de bebouwde omgeving’ door Anna Belleforte
  • Zondag 14 november 14.30 – 17.00 uur: Presentatie/demonstratie ecoprinten door Louise de Vries Lentsch. Onder de deelnemers wordt het resultaat van de demonstratie verloot.