The magical mystery tour – Kleur als jubel, kleur als gesel

Kunstenaarsvereniging idCollectief, verbonden aan het ID+Art Kunstcentrum Hamme (B) is van 13 juli t/m 16 augustus te gast in de galerie van De Ploegh. Het betreft een uitwisseling, aanstaande november trekt De Ploegh met de groepstentoonstelling ‘Op Reis’ naar Galerie ID+Art in Hamme, vlak bij Antwerpen.
De titel van deze tentoonstelling verwijst naar het openingsnummer van het gelijknamige album en de film van The Beatles. De context uit 1967 – een bustour waarbij de deelnemers het einddoel niet kenden – wordt nu door de kunstenaars van het idCollectief ingezet als plastisch avontuur, met de magie en zeggingskracht van kleur als uitgangspunt. De ene keer is de kleur een uiting van vreugde, de andere keer fungeert kleur als gesel. Kleur is ook de sleutel tot begrip, een instrument voor de toeschouwer om de werken te kunnen doorgronden. En nieuwe ontdekkingen te laten doen omtrent de voorstelling, de vorm en de bezieling, het geestelijke en het materiële. De expositie laat zowel de figuratieve als de abstracte vorm van de schilderkunst zien, waarbij alle werken putten uit één bron: kleur.

Deelnemende kunstenaars

o.a. Katrien Everaert, Annie Derkinderen, Frans van Kerckhoven, Patrick Vertenten, Georges de Meerschman, Franklin Vercammen, Linde Fobe, Patrik Rogiers, Linda Kinders, Theo de Wilde

Feestelijke opening – zondag 13 juli om 16.00 uur. Na een introductie door Ploeghvoorzitter Mirjam Barendregt zal de coördinator van het ID+Art Kunstcentrum, Freddy Huylenbroek, de tentoonstelling toelichten en openen.