Sweat Shopping

15 september t/m 23 oktober 2022

Uitbuiting, exploitatie, kinderarbeid en slavernij; het past niet meer bij een moderne samenleving. Is deze uitbuiting verdwenen of hebben we het een ander gezicht gegeven?

De expositie Sweat Shopping* wil de maker en de kijker confronteren en bevragen. Zes Ploegh-kunstenaars onderzoeken en verbeelden de discrepantie tussen florerende economie versus de daarmee gepaard gaande uitbuiting.

Galerie de Ploegh wil met deze visueel prikkelende expositie een discussie aanzwengelen over dit beladen onderwerp. Elke verandering, klein of groot, begint met een constatering. 

Deelnemende kunstenaars

Bezoek de expositie

Don / vrij 11.00 – 17.00 uur
Zat / zon 13.00 – 17.00 uur

De banner is een fragment uit een werk van Linda Verkaaik het nieuwste boetekleed2

Sweatshop *) is een term om productie-instellingen (de textiel, fast-fashion, mode-industrie en bv fabricatie smartphones) te omschrijven waar er sprake is van slavernij, of het er sterk de schijn van heeft.

  • Officiële opening 18 september – 15:00 uur: De kunstenaars geven toelichting op hun werk en gaan graag in gesprek.
  • Op 9 oktober – 15:00 uur: Presentatie Sally Pittman (Kringloop Amersfoort-Leusden) over Ekstertassen en Huislijnartikelen gemaakt van 100% kringloopmaterialen en -stoffen. Kortom mooie, bruikbare, bijzondere duurzame upcycle-artikelen.