Van 17de-eeuwse stillevens met eetlustopwekkende kazen en fazanten via blozende appels van Cézanne naar geabstraheerde stillevens van Mondriaan: als er één genre in de beeldende kunst bestaat dat door de tijd heen aan verandering onderhevig is, dan is dat het stilleven.

Dit is duidelijk te zien in het werk van Ploegh-leden Carolien Brusse, Hans Emmelkamp, Doke Melman en gastexposant Judith Stolker. Hun schilderijen, grafiek en een serie kannen in steengoed geven op verfrissende wijze invulling aan verschillende vormen van het hedendaagse stilleven. De schilderijen en grafiek hebben eenvoud en soberheid gemeen, maar verschillen sterk in hoe de dingen en de ruimte weergegeven zijn. Het ene werk is realistisch en zorgvuldig, het tweede gefragmenteerd en verstild, terwijl het derde het oog in verwarring brengt door zijn meerduidigheid. De kannen van steengoed staan als een gezelschap bij elkaar. Zij vormen door hun plasticiteit en expressiviteit een speels tegenwicht.

Deelnemende kunstenaars

Carolien Brusse, Hans Emmelkamp, Doke Melman, gastexposant Judith Stolker

FEESTELIJKE OPENING zondag 4 september om 16.00 uur door Irene Companjen. Zij is kunstenaar en gespreksleider bij expositieruimte ‘circa…dit’ in Arnhem. Muziek: Manuela Verbeek, cello – de kunstenaars zijn aanwezig!

Opening Nieuw Seizoen – zondag 11 september van 13.00 – 16.00 uur | 13.30 en 14.30 uur: rondleiding expositie door Simone Smits, galerie coördinator.

KunstKijkRoute – zondag 18 september van 13.00 – 17.00 uur.

Vreemde Gasten – extra open: 1 & 2 oktober | vanwege dit kunstevenement in de oude binnenstad.