Roots

19 januari t/m 26 februari 2023

“Als je in de palm van je hand kijkt, zie je je ouders en alle generaties van je voorouders. Ze leven allemaal op dit moment. Ze zijn aanwezig in je lichaam. Jij bent de voortzetting van elk van deze mensen.” – Thich Nhat Hahn.

Iedereen heeft roots (wortels), maar wat betekenen deze roots voor de exposerende kunstenaars?

 

Tijdens de expositie ROOTS is er werk te zien van elf beeldend kunstenaars en fotografen. De kunstenaars zijn op zoek naar antwoorden op vragen als: Waar kom ik vandaan? Hoe ben ik geworden wie ik ben? Hoe heeft mijn familiegeschiedenis invloed op wie ik nu ben?

Cara Louwman en Wies den Ouden zijn, naast exposerende kunstenaars, ook de curatoren van deze expositie.

 link naar Interview op  RTV Utrecht

 

Deelnemende kunstenaars

Bezoek de expositie

Don / vrij 11.00 – 17.00 uur
Zat / zon 13.00 – 17.00 uur

De banner is een fragment uit een werk van Cara Louwman

 Agenda

 • Opening zondag 22 januari 2023 van 15.00 tot 17.00 uur
  Iedereen is van harte welkom om, onder het genot van een hapje en drankje, de expositie te komen bekijken. Tijdens de opening zijn de meeste kunstenaars aanwezig en zullen ze meer vertellen over hun werk. De curatoren Wies en Cara verzorgen een rondleiding.
 • Fotomoment donderdag 26 januari van  11.00 tot 15.00 uur en zondag 12 februari van 13.00 tot 15.00 uur
  Laat je fotograferen in het spiegelobject van Liselotte waarbij twee personen versmelten tot één. Stuur voor het maken van een afspraak een mailtje naar info@deploegh.nl. Kosten € 250 zonder lijst, € 350 met lijst.
 • Finissage zondag 26 februari om 15.00 uur
  Louise geeft een demonstratie van het afdrukken (op etspers) van een foto in de Toyobo-techniek. Met hapjes en drankjes.
 • Iedere zaterdag en zondag gedurende de looptijd van de expositie
  De deelnemende kunstenaars zijn op zaterdag en zondag bij toerbeurt aanwezig in de galerie. Zij geven om 14.00 uur een toelichting op hun eigen werk en de expositie.