Schilderen

Tarek Arabi

In zijn artistieke werk, stelt Tarek Arabi het bestaan van het Triplisme voor, als artistieke methode. De belangrijkste functie van het Triplisme, is om op een andere, nieuwe manier te gaan denken. Het is een poging om het cliché te vernietigen door de logica te overstijgen.

Triplisme in kunst geeft het vermogen om het niet-grijpbare uit te drukken, zoals leven, tijd, energie, zintuigen, ziel..
Triplisme betekent niet beperkt te zijn tot een precies en geïdentificeerd aantal elementen of ideeën, om een direct en duidelijk beeld van het onderwerp te geven.
Het doel is om het gebied van waarneming met betrekking tot alle variabelen te vergroten. Het derde element is altijd variabel en niet gefixeerd. Het doel is om een bewegend moment te creëren dat de complexiteit van het leven representeert.

 

 

Veelheid, herhaling, waarschijnlijkheid, mogelijkheid, keuze, twijfel, toeval en aarzeling creëren een ruimte die de echte complexiteit van het leven kan bevatten, binnen het onbekende en de onvoorstelbare ruimte en vacuüm, wat bijdraagt aan het creëren van een sfeer van het onverwachte maar ook het beheersen van de dialoog tussen verschillende elementen.

Triplisme is ruimte geven aan mogelijkheden rond de scène, en elke toeschouwer kan, in een ander begrijpen, de meest geprefereerde waarschijnlijkheid of zelfs de meest perfecte vorm kiezen.

tarekfineart.wixsite.com/tarek-arabi

Arabi-Tarek-A Portrait-2022-Acrylic-100x80 cm
Arabi-Tarek-A Window-2022-Acrylic-100x80 cm
Arabi-Tarek-An Arab Travelling Woman-2022-Acrylic-60x80 cm
Arabi-Tarek-Hiba-2022-Acrylic-100x80 cm
Arabi-Tarek-In the Playground-2022-Acrylic-100x100 cm
Arabi-Tarek-Prayer-2022-Acrylic-100x80 cm