Rian Peeperkorn is in 1987 afgestudeerd aan de Academie voor Industriƫle Vormgeving in Eindhoven afd. Productontwerpen. Na en tijdens haar werkzame periode als productvormgever, ging haar interesse steeds meer richting de autonome kunst en met name de schilderkunst en keramiek. Door veel te experimenteren met materialen, vormen en stijlen heeft zij deze interesse verder uitgediept en ontwikkeld. Sinds 2010 heeft zij gekozen om haar focus volledig op de beeldende kunst te richten en is zij als professioneel beeldend kunstenaar met haar werk naar buiten getreden.

Haar keramisch werk bestaat uit handgedraaide elementen, die de basis vormen voor haar installaties. De schoonheid van de pure klei blijft hierbij zichtbaar en deze wordt niet of gedeeltelijk afgewerkt met een transparant glazuur.

Minimalistische kunst wat betreft vorm, materiaalkeuze en in series vervaardigd is de link tussen haar schilderkunst en keramiek.

In het schilderwerk is de basis een zorgvuldig gekozen kleurenpalet en een abstracte voorstelling met minimale vormen. Het lijnenspel is in beide disciplines een belangrijke factor. Hiermee heeft zij haar richting gevonden in het samenbrengen van haar schilderwerk en haar keramiek.

Website: www.rianpeeperkorn.nl

Instagram: atelier_rian_peeperkorn

Email:info@rianpeeperkorn.nl