Gemengde techniek | edelsmeden 

Nicolette Benard

De kunst van het versieren

Nicolette Benard, een juwelenontwerpster en beeldend kunstenaar, liet zich inspireren door haar moeder, die nooit zonder parels de deur uitging. Ze volgde haar technische opleiding aan de Vakschool Schoonhoven in Nederland, met specialisatie in edelsmeden, goudsmeden en juwelier-design. Na dertig jaar ervaring als juwelenontwerper werkt ze nog steeds met passie, waarbij haar favoriete materialen edelstenen en zoetwaterparels zijn.

PROJECT B: De kunst van transformatie
Nicolette Bénard verkent het spanningsveld tussen volmaaktheid en imperfectie in haar werk, zowel in haar sieraden als in haar recente serie wandobjecten genaamd ‘Project B’, die zijn ingelijst in plexiglas. In dit project onderzoekt ze de poppenpositie als icoon van schoonheid en stelt ze de vraag: is perfectie echt of slechts een illusie?

 

Met een knipoog en een gezonde dosis humor transformeert Nicolette poppen tot nieuwe creaties, die zich bevinden op het grensgebied tussen schattig en absurd.
Haar kunst wordt wereldwijd tentoongesteld op kunsttentoonstellingen en in galeries.
In haar project ‘B’ combineert ze vintage en modern door poppen te onderzoeken als schoonheidsiconen en te reflecteren op de vraag of perfectie een illusie is. Met een humoristische flair transformeert ze kinderitems tot unieke eigentijdse beelden in plexiglas.

nicolettebenard.nl >
instagram@nicolettebenard >

Benard-Nicolette-Golden Crocs
Benard Nicolette 2024 Miss Red Snake Signed for Life Tattoo Collection -Mixed Media 34 x 18 x 11 cm.jpg
Benard-Nicolette-Royal Purple
Benard-NIcolette-Ski Mountain
Benard Nicolette 2024 Miss Misty -Mixed Media 34 x 18 x 11 cm
Benard Nicolette 2024 Mister Orange Signed for Life Tattoo Collection -Mixed Media 34 x 18 x 11 cm