Fotografie

Michael Kamp

Michael Kamp is al behoorlijk wat jaren bezig met fotografie. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste camera, een kleine oude Kodak. Hierdoor groeide zijn passie en ook zijn nieuwsgierigheid naar wat er allemaal te zien was op de wereld. Tot op de dag van vandaag is die passie en nieuwsgierigheid niet verdwenen. Voor zijn fotografie is hij zowel in Nederland als in het buitenland te vinden, vaak in Oostenrijk, Italië en Slovenië. Doordat zijn ouders een pension hebben in Oostenrijk kent hij de omgeving daar erg goed en kan hij ook regelmatig op avontuur in de bergen met zijn camera. Daar is hij op zoek voor zijn foto’s naar balans en rust. In zowel zijn compositie als het gebruik van kleur.

 

Naast zijn landschapsfotografie werkt Michael al jaren aan een project genaamd ‘zwart’. In dit project fotografeert hij uitsluitend in zwart wit. Hierin is emotie erg belangrijk en wil hij de kijker aan het denken zetten. De thema’s zijn erg uiteenlopend en kan voor iedereen wat anders betekenen.
Aan het printproces van zijn foto’s besteedt hij veel aandacht. Bijvoorbeeld om uit te zoeken welk papier de foto het beste naar voren laat komen.Dit proces neemt vaak veel tijd in beslag en vereist uiterste nauwkeurigheid, maar wordt altijd beloont. Zo krijgt iedere foto de aandacht die het nodig heeft voor een geweldig en uniek resultaat.

mkphotograph.nl >

vuurtoren, 2020, fotografie
het mysterie van de berg, 2020, fotografie
alpenglow, 2019, fotografie
boslandschap, 2018, fotografie
toppunt van herfst, 2020, fotografie