Vanaf het moment dat ik een spiegel-reflex camera had, ruim 40 jaar geleden, ben ik gaan fotograferen. Sinds 2006 werk ik professioneel. Ik doe foto-projecten en maak vrij werk o.a. portretten in zwart-wit
en stillevens in kleur; uitsluitend met daglicht. Voor de stillevens neem ik ‘de dingen om mij heen’ als onderwerp; vaak hoe ik ze aantref, of toch ‘gewoon neergezet’ en dan wachten op het goede licht. Gemaakt in Frankrijk met de oude afgebladderde muren of juist in Amsterdam vanwege de strakke achtergrond. Een overweging bij het maken van een stilleven is: wat laat ik weg en wat moet er minimaal zichtbaar zijn. Kijk zelf maar….

In 2009 kreeg de stillevenserie –the good summer- een eervolle vermelding bij de Prix de la Photographie de Paris. De portrettenserie –2010- werd genomineerd voor de Hollands Diep Fotografieprijs 2010. Mijn werk was geselecteerd voor de ZomerExpo 2011 en 2012 in het Gemeentemuseum Den Haag. De serie -2 ou 3 choses…que je sais d’elle- kreeg in 2013 een eervolle vermelding bij de Prixde la Photographie de Paris.
Sinds 2010 ben ik lid van LKV de Ploegh

www.maryschermer.nl