Tekenen |schilderen | grafiek | ruimtelijk werk – hout

Mark van Praagh

Mark van Praagh is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam als schilder en graficus en exposeert zijn werk in binnen- en buitenland. Hij is veelzijdig qua thema’s en beheerst veel technieken: olieverf, aquarel, grafische technieken, kalligrafie en werkt ook ruimtelijk met strand- en drijfhout. Hij is geboeid door de dynamiek van ritme en herhaling, die je telkens terugziet in bladeren en grassen in zijn schilderijen en in de eindeloze tekentjes van zijn vrije kalligrafie en soms in abstracte patronen van gestileerde vormen in zijn aquarellen. 

Het zonlicht én schaduw in de natuur spelen een belangrijke rol in zijn landschappen, maar ook wat de sfeer van kunstlicht in de nacht doet verbeeldt Mark regelmatig.
Mark is zichtbaar geraakt door de schoonheid van de schepping maar ook betrokken bij wat er in de wereld gebeurt. Zo komen thema’s als vluchtelingen en zorg voor het milieu terug in zijn werk. De laatste jaren werkt Mark aan een groeiende serie portretten van mensen van kleur door de beweging Black Lives Matter. Naast zijn vrije werk maakt Mark regelmatig portretten in opdracht en verzorgt cursussen en workshops.

markvanpraagh.nl >

Praagh, Mark van, De boerderij op de Heuvel, le Montet, 2022, olieverf, 60 x 60 cm
Praagh, Mark van, Westbroekse Zodden, trilvenen, 2022 olieverf, 45 x 80 cm
Praagh, Mark van, Aankomst in de nacht, 2022, olievef, 65 x 65 cm
Praagh, Mark van, Amsterdamse Gracht bij nacht III, 2021 olieverf 25 x 50 cm
Praagh, Mark van, Black Lives Matter V, 2021, linoleumsnede, 65 x 50 cm 2
Praagh, Mark van, Ontzetting in Oekraïne, 2023, olieverf, 32 x 42 cm