Mark van Praagh is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam als schilder en graficus. Hij werkt in verschillende series zowel ruimtelijk als in het platte vlak.
Er zijn verrassende verbanden te zien in zijn verschillende series, thema’s en vormgeving , al lijkt dat soms in eerste instantie niet zo. Thema’s die al lang en vaak terug komen zijn torens, ladders, bomen, abstracte ritmes, grassen, bladeren en vrije kalligrafische tekens. Hij is geboeid door de dynamiek van ritme en herhaling, die je telkens terug ziet in bladeren en grassen in zijn schilderijen, in ladders en torens in zijn sculpturen, in de eindeloze tekentjes van zijn vrije kalligrafie, of in de meer abstracte, ritmische aquarellen. Ook komen herhalende lange verticale lijnen vaak terug in zijn composities. Verticale Verbindingen noemt hij dat, dwars door alles heen.
Mark is geraakt door de vluchtelingen problematiek en maakte een serie monumenten voor verdronken vluchtelingen van drijfhout wat hij verzamelt op de Griekse eilanden.
Mark is veelzijdig en beheerst veel technieken: olieverf, aquarel, grafische technieken en werkt ook ruimtelijk met strand- en drijfhout. Naast zijn vrije werk maakt Mark regelmatig portretten in opdracht en verzorgt cursussen en workshops.

www.markvanpraagh.nl