Grafiek |  gemengde techniek

Marisa Keller

Marisa Keller’s werk onderzoekt de connectie tussen mens en natuur en hoe deze door de tijd verandert.

“Wat ik interessant vind is om deze zintuigelijke beleving van de natuurlijke omgeving, die een constante is ons bestaan te verbeelden.
Tijdens reizen heb ik altijd wel een schetsboekje bij me om indrukken te schetsen en notities te maken. Ook verzamel ik natuurlijke materialen waarmee ik druk. Deze materialen kunnen ook een startpunt zijn voor werk in series of edities met een bepaald thema.
Later, soms jaren later, als de herinnering aan het landschap en de plek is vervaagd distilleert er een essentie van de ervaring. Dit wordt een uitgangspunt voor een werk.

Het lyrische landschap wat ontstaat is niet een directe weergave van een bepaalde plek, maar probeert het idee en de beleving van die plek te treffen”.

Marisa woonde vele jaren in Z.O. Azië en behaalde haar Master of Fine Art grafiek aan de RMIT-University in Melbourne. Nu verdeelt zij haar tijd tussen Portugal en haar atelier in Nederland. Zij werkt de laatste jaren voornamelijk in grafische technieken, (etsen, houtsnede, natuurdruk en monotype) papier en gemengde technieken.

marisakeller.com >

bamboo, 2018, Houtsnede, Natuurdruk, Blinddruk-70x70
KleineBron, 2021, collage natuurdruk op doek, 60x60
natural border, 2018, natuurdruk 30x30
verzameling, 2021, ets, aquatint, papiermache, afmeting gevarieerd
WaterLandschap II, 2021, collage, houtsnede, monotype op doek 60x60
waterLandschapIV, 2021, collage, houtsnede, monotype op doek 60x60