Maartje Strik: balancerend tussen droom en werkelijkheid
In de schilderijen en tekeningen van Maartje Strik geven ogenschijnlijk kwetsbare figuren iets prijs van hun innerlijk. De dromerige scènes verbeelden de reactie van de mens op zichzelf en op de ander, op de wereld, en op het verstrijken van de tijd, of de onmacht daartoe, kortom, op het leven.

Hiervoor gebruikt Strik beelden van de nacht, de stilte, de droom, de eenzaamheid, de natuur. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar, niet gestuurd, maar associatief ontstaan op het doek en het papier.
Organische vormen en structuren worden verbonden met mensfiguren, landschappen, bloemen en vogels. Figuratie naast geabstraheerde vormen, dikgeschilderde delen naast dunne verflagen, velden van kleur.

Strik werkt sinds 2015 ook op klein formaat in een gemengde collage-en tekentechniek. Zij gebruikt hierbij foto’s van haar eigen werk, waarop ze met soft-en oliepastel tekent en met lino drukt, alles in hetzelfde beeld. Deze collages of ‘miniaturen’ zijn autonome werken, maar ook de basis voor nieuwe schilderijen.

Inspiratiebronnen: natuur, literatuur, muziek
Technieken: olieverfschilderijen, pasteltekeningen, litho’s, lino’s, collages en gemengde technieken.
Daarnaast neemt Maartje Strik portretopdrachten aan: mensen en dieren.
Woont en werkt in Abcoude.
Lid van LKG De Ploegh sinds 2000, betuurslid 2011-2015

www.maartjestrik.nl