Louise de Vries Lentsch (1954, Amsterdam) woont en werkt in Amersfoort.

Ik maak Grafiek, Artists’ Books en Paper-art. Opgeleid tot docent handvaardigheid / textiele werkvormen maakt dat ik diverse disciplines beheers en ook graag in combinatie met elkaar toepas.

Ik houd van alle grafische technieken. Naast de aloude grafische technieken gebruik ik graag nieuwe ontwikkelingen zoals polymeerdruk en polyester-litho. Omdat ik grafische kunst ingelijst achter glas vaak te statisch vind ben ik mijn werk gaan inbinden tot een boek. ‘In een boek kun je grafische kunst in je handen houden, het voelen en ruiken’. Het zijn boeken met grafisch werk, maar ook boeken die op zichzelf (driedimensionale) kunstenaarsboeken zijn.

Vanaf 2010 begraaf ik voor een aantal weken papier in de grond. Weer opgegraven ziet het er doorleefd uit, gekleurd / bedrukt door de aarde en met hier en daar scheuren of gaten van eikels, steentjes, takjes of wormen. Lang niet alle vellen papier zijn in hun geheel uit de grond te krijgen. Het is een enorme klus om na een paar weken met geduld en liefde blad voor blad goed droog en ‘schoon’ te krijgen om het daarna in verschillende objecten te verwerken met oa roestige spijkers en bouten.

Aarden’ is mijn thema en verwijst zowel naar mijn inspiratie als naar het begraven en opgraven van papier. Het opgraven is voor mij vanuit het nu verbinding maken met wat is en met wat was.

Website: www.atelier-de-garage.nl