Lies van der Sluis (Schagen, 1935) heeft haar studie voltooid aan de Rietveldacademie in Amsterdam. Zij woont in Broek in Waterland en werkt in haar atelier in Monnickendam.
Halverwege de jaren ’60 heeft het platte vlak plaats gemaakt voor ruimtelijk werk. Haar monumentale beelden zijn in verschillende materialen uitgevoerd, plaatstaal, aluminium, messing of roestvrij staal. Vaak werkt ze in opdrachtsituaties, waarbij er een duidelijk relatie bestaat tot architectuur en omgeving.

De laatste tijd wisselt 2- en 3-dimensionaal werk elkaar af. Er ontstaan series, waarbij wordt uitgegaan van een zelfde basisvorm. In haar werk speelt de natuur een belangrijke rol.

Het werk van Lies van der Sluis kenmerkt zich door helderheid in vorm en kleur. Een zekere vanzelfsprekendheid ontstaat zonder formele logica. Beelden komen intuïtief en gevoelsmatig tot stand, zonder de esthetische criteria uit het oog te verliezen.

In mijn werk worden chaotische flarden geordend en abstract ruimtelijk weergegeven. Het heeft met alle facetten van het leven te maken en het hele leven heeft voor mij met kleur en vorm te maken. Ik werk zoals ik denk, ik denk zoals ik werk. Ik zoek naar helderheid en eenvoud, waarbij wel de emotionele spanning voelbaar moet blijven.