Ingrid van Polen is van oorsprong Zweeds, opgegroeid in Amerika, en heeft een Bachelor in Zweeds en Russisch. Zij heeft in zeven verschillende landen gewoond. Overal zocht zij contact met professionele kunstenaars die haar verder hielpen. Die invloeden zijn terug te vinden in haar werk.
Het onderwerp en de ruimte waar het gebeurd zijn voor Ingrid even belangrijk. Ze neemt ons mee en geeft ons een kijkje achter de schermen. En zo ontdekken wij als kijker de wereld er achter.
Met haar schilderijen zet Ingrid de tijd even stil; we worden aangemoedigd om in gedachte heen en weer te gaan tussen het moment er voor en er na. Als kijker kunnen we ons eigen verhaal invullen.
Ingrid heeft olieverf als medium gekozen vanwege het trage tempo. Olieverf geeft de mogelijkheid om de unieke toets van de kunstenaar op doek te zetten. Het leidt tot een intieme verbinding tussen kunstenaar en kijker. Haar schilderijen zijn het resultaat van grondige voorbereiding, het beleven van de gebeurtenis, herhaalde analyse en haar eigen toets.
www.ingridvanpolen.com