Schilderen | ruimtelijk werk | gemengde techniek

Harry Tomesen

Harry Tomesen raapt vliegtuigwrakken op en piloteert ze naar kunst.

“Kunst is voor mij bij wijze van spreken letterlijk uit de lucht komen vallen. Jaren geleden was ik getuige van een onfortuinlijke landing van een vliegtuig in de bomen. Gelukkig stapte de vlieger ongedeerd uit het totaal vernielde vliegtuig. Ik schreef er een gedicht over. Later volgde een materiaalcompositie en begon ik ook te schilderen. De interesse voor het maken van kunst was gewekt. Na wat experimenteren en schilderlessen  kwam ik  op de Kunstacademie terecht.  Een ommekeer in mijn doen en laten. Van kunstconsument naar praktiserend kunstbeoefenaar.

Mijn werk is een aaneenschakeling van beeldonderzoeken. Daarbij ben ik op zoek naar intrigerende contrasten en spannend materiaalgebruik. Ik ben geen schilder in de enge zin van het woord. Noch beperk ik me tot 2D. Voortdurend ben ik bezig met het componeren van materialen.

 

Luchtvaart loopt als een rode draad door mijn werk. Het onderwerp is zeker niet allesomvattend, maar wel een belangrijke inspiratiebron.

Ik heb een voorliefde voor ambachtelijk werken. Soms is het maken van een werk complex, het stomen van hout, de toepassing van de juiste constructielijmen. Ik hou van de technische uitdaging.

Mijn  werk is een mix van schilderkunst en collage,  met een zweem van nostalgie en een handreiking naar de actuele kunst” .

harrytomesen.nl >

tomesen-harry-2020-takken acryl linnen-100x100cm
tomesen-harry-2020-karton en kunstof op linnen-30x23cm
tomesen-harry-icarus-2020-vliegtuigtriplex en acryl op linnen-60x50cm
tomesen-harry-2021-triplex vliegtuigrestanten op raamwerk-30x24cm
tomesen-harry-2021-acryl op origineel vliegtuiglinnen-40x32cm
tomesen-harry-2021-expositie