Frits Nolte (Amsterdam, 1952) maakt tekeningen, schilderijen en grafiek. Hij studeerde af op de afdeling monumentale vormgeving aan de academie voor beeldende kunst in Utrecht, Nederland. Momenteel maakt hij schilderijen, tekeningen en linoleumsneden van vrouwenfiguren. De vrouwen staan in een summier aangegeven ruimte.

Schilderijen op papier zijn als collages gemaakt van uitgeknipte en beschilderde figuren, of geschilderd op doek. Linoleum-sneden zijn handgedrukt in zwart-wit of in kleur.

Nolte schrijft over zijn werk: ‘Ik teken en schilder een gebaar of een pose. Mijn uitgangspunt kan een modefoto zijn. Of een foto uit de krant met schoolmeisjes in het Druzendorp Majdal Shams in het noorden van Golan, ze zijn verkleed als bruidjes op een schoolfeest. Maar plek en kleur komen ook uit mijn direkte omgeving. De Kattensloot of de Westergasfabriek in Amsterdam West, de rode wolk boven de stad in de late namiddag. Of de kleine ‘lipstick-rood’ leren tas in een etalage. Ik zet twee vrouwen naast elkaar. Want twee vrouwen betekent twee identiteiten. Twee structuren die met elkaar communiceren. De uitdrukking van een ruisende rok naast de uitdrukking van een wapperende mantel.’

www.fritsnolte.nl