KERAMIEK | RUIMTELIJK WERK

Adriana Nichting

Adriana Nichting studeerde in de jaren ’70 in Utrecht Nederlands aan de universiteit, drama en monumentale vormgeving aan de hogeschool. Zij is haar hele leven blijven ‘doorleren’ (Rietveldacademie A’dam, studiereizen en workshops zoals ICT en 3D-printing. En combineerde een baan in het onderwijs steeds met eigen beeldend werk.
Zij tovert een wondere wereld voor, die ook tot nadenken stemt. Emoties, verhalen en herinneringen worden verbeeld in klei, brons of andere materialen. Adriana’s mensen en dieren hebben iets kwetsbaars en daardoor ook iets ontroerends. Het werk varieert sterk in grootte. Naast kleine objecten zijn er grote beelden te bewonderen. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en werkt ook in opdracht. In 2004 won zij de Publieksprijs van de gemeente Amersfoort met het beeld Verbondenheid. 

 

Behalve lid van De Ploegh is zij ook lid van de NVK, NABK, INSEA en EVON.

Een statement waarom Adriana doet wat ze doet: ‘Ik probeer mijn vorm te vinden, tekens te vinden voor dingen die mij treffen in deze wereld. Ik wil mijn ervaringen ook delen met anderen. Dat zorgt ervoor dat ik beelden maak, piano speel, verhalen vertel, naar andere landen reis, schrijf en speel. Daarom leef ik, denk ik.’

adriananichting.nl

vrouwelijkheid, 2018, keramiek+schelp, p.st. 12 x 12 x 7 cm
mythische vrouwen (1-3), 2020, keramiek, p.st. 20 x 20 x 30 cm
monument voor 'n ongeboren kind, 2017, keramiek + cortenstaal, 12 x 30 x 45 cm
haasje over, 2016, keramiek + (deels) roestcoating, 60 x 45 x 45 cm
caprice 'kus me', 2019, keramiek + lakdoosje, 9 x 9 x 14 cm
ancient Africa, 2019, keramiek + hout + glas, 25 x 40 x 50 cm