40 jaar Prints & Multiples

2 maart t/m 16 april 2023

SONY DSC

Grafiek, fotografie, objecten

Deze jubileumexpositie toont kunst in oplage van 55 kunstenaars. Zij laten een diversiteit aan werken zien. Prints & Multiples is een expositie waar zowel ervaren kunstkopers als beginnende geïnteresseerden hun weg vinden. Of je nu een verzamelaar bent of een mooi, betaalbaar kunstwerk zoekt dat je raakt.

Paradepaardje

De Grafiekmanifestatie – nu Prints & Multiples – is sinds 40 jaar het paradepaardje van Galerie de Ploegh. In 1983 was grafiek een populaire kunstvorm, zowel voor kunstenaars als voor publiek. Want grafiek wordt in oplage gemaakt en is daarmee betaalbaar. Onder de titel ‘Grafiek voor 95 piek’ bood elke deelnemende kunstenaar één van zijn werken aan voor de kleine prijs van 95 gulden.

Het begon met een kleine groep grafici maar al snel sloten zich ook edelsmeden, keramisten, vormgevers en beeldhouwers aan. Hun bijdrage leidde tot de ondertitel ‘en Multiples’.
De formule waarbij elke deelnemer een prent of object maakt voor een speciale, aantrekkelijke prijs, bleef altijd dezelfde.
Anno 2023 is de Kunst met Korting prijs € 155 en viert Prints & Multiples met een prachtige nieuwe collectie betaalbare kunst het 40-jarig jubileum.

Bezoek de expositie

Don / vrij 11.00 – 17.00 uur
Zat / zon 13.00 – 17.00 uur

Klik hier voor een video verslag van de opening

Lees hier het verslag door Anton Staartjes van het kunstenaarsgesprek met 3 deelnemers door Frits Nolte.

De banner is een fragment uit een werk van Lies Verdenius

 Agenda |  alle dagen om 15.00 uur

  • Zaterdag 11 maart rondleiding over de expositie door graficus Marisa Keller
  • Zondag 19 maart kunstenaarsgesprek met 3 deelnemers door Frits Nolte. 
  • Zondag 2 april ‘publieke ontmoeting’ van Lex van de Haterd (voorzitter LKG de Ploegh) met etskunstenaar en wereldreiziger Rolf Weijburg
  • Zaterdag 8 april 13.00 – 16.00 uur: demonstratie linosnede in meerkleurendruk door graficus Mark van Praagh
  • Zondag 16 april finissage met loterij, de prijs is een kunstwerk