Ondiep

Kunstenaarscollectief

6 t/m 9 juni 2024

Ondiep is een kunstenaarscollectief in Amersfoort bestaande uit: Lucia Fransen, keramiste; Nico van Vliet, schilder en tekenaar; Margriet Eyken, beeldhouwer; Hadewych Ouwendijk, graficus en schilder.
Ondiep is ontstaan als reactie op het collectief met de naam Diep in Amersfoort. Net als zij volgen wij elkaars werk al jaren en komen we met zekere regelmaat bij elkaar in het atelier om over ons werk te praten, nieuw werk te tonen en te reflecteren.

Onze samenkomsten zijn een van de wegen om kritisch naar elkaars werk te kijken, zonder onze identiteit te verliezen. De reacties, die de werken oproepen, resulteren regelmatig tot interessante debatten en dialogen. Na vele jaren vinden wij het tijd om een gezamenlijke expositie te houden en wij vinden Galerie de Ploegh een uitstekende locatie is om onze werken te tonen.

 

 

 

Deelnemende kunstenaars

De volgende kunstenaars zijn tijdens de expositie aan het werk of aanwezig:

Donderdag 6 juni 11.00 – 17.00 uur, Nico van Vliet en Hadewijch Ouwendijk. Nico is dan praktisch aan het werk in de galerie.

Vrijdag 7 juni 11.00 – 17.00 uur, Margriet Eyken en Lucia Fransen. Margriet is dan aan het werk in de galerie.

Zaterdag 8 juni 13.00 – 17.00 uur, alle vier de kunstenaars zijn aanwezig. Hadewijch is dan aan het werk in de galerie.

Zondag 9 juni 13.00 – 17.00 uur, Nico, Margriet en Lucia zijn aanwezig. Lucia is dan praktisch aan het werk in de galerie.

De banner is een fragment uit een werk van Margriet Eyken