Zomerexpositie ‘Natuurlijk Bekeken’ | BEELDwerk 2014

In het verleden was de natuur de belangrijkste inspiratiebron voor kunstenaars, het was ‘de kunst’ om de natuur zo waarheidsgetrouw mogelijk af te beelden. Maar in de loop van de tijd heeft de kunst zich losgemaakt van ‘natuurgetrouw’ en zich via ‘eigen impressie’ en ‘abstractie’ naar een steeds persoonlijkere vertaling van de werkelijkheid ontwikkeld.

Voor zes Ploeghkunstenaars is de natuur een belangrijke inspiratiebron en ieder van hen laat in ‘Natuurlijk bekeken’ zien hoe ruimte, leegte, lichtval, en de kracht van het seizoen hun werk beïnvloeden. Ook verrukking, troost en rust, ontzag en dreiging, en de menselijke ingreep in de natuur worden in hun werk getoond.

Tineke van den Berg, Adri Langbroek, Mark van Praagh, Edith Sont, Ans Tellegen en Hannie Terpstra vertalen hun beleving van de natuur in o.a. houtsneden, gouaches, schilderijen, kartondruk en collages.
Tineke van den Berg en Mark van Praagh laten de zon en stilte toe in hun werk, Adri Langbroek en Edith Sont introduceren de mens in de natuur. Ans Tellegen abstraheert het rivierlandschap en Hannie Terpstra zoekt in curieuze plekken in de regio N.O.-polder.

‘Natuurlijk bekeken’ is één van de zomerexposities in de galerie van de Ploegh tijdens BEELDwerk 2014.
BEELDwerk 2014 is de jaarlijkse grote expositie in de beeldentuin rondom Galerie de Ploegh en de Hazelaar: beelden – buiten en klein plastiek – binnen, i.s.m. Kunststichting Hazart – Soest

In de beeldentuin o.a. ook werken van de Ploeghkunstenaars Petra Boshart, Peter van Tilburg en José van Tubergen

Deelnemende kunstenaars

Tineke van den Berg, Adri Langbroek, Mark van Praagh, Edith Sont, Ans Tellegen, Hannie Terpstra

Feestelijke opening – zondag 25 mei om 15.00 uur door de heer Rob Metz, de burgemeester van Soest. Met muziek van het saxofoonkwartet An, Dré, Rie en Jeu. Kunstenaars aanwezig!