Microkosmos activiteiten

Kunstworkshops voor kinderen 7-12 jaar

Workshop met Cyanotype-printing

met Suzette Bousema
6 September 15:00-16:00 uur

Cyanotype, ook wel de blauwdruk, is een primitieve vorm van fotografie, waarbij je geen camera nodig hebt. Samen zoeken we naar al het moois dat te vinden is op de boerderij en maken we afdrukken met de zon. De workshop wordt gegeven door kunstenaar Suzette Bousema.

Aanmelden via info@deploegh.nl

 

Workshop Sing-along

met Rineke de Wit
13 September 15:00-16:00 uur

Hoe praten insecten eigenlijk met elkaar? Een vraag die je kan stellen bij het kunstwerk van Ananda Serné, dat bestaat uit geroezemoes en een fluitend briesje in de lucht. Bij dit werk ga je zingen, zoemen, dansen en muziek maken samen met zangeres Rineke de Wit.

Aanmelden via info@deploegh.nl

 

Workshop bij het Natuurmuseum

met Jos Verschaeren
20 September 15:00-16:00 uur

Kunstenaar Jos Verschaeren heeft onder de appelbomen een echt natuurmuseum gemaakt. Het is een plek waar je stiekem de vogels, bomen, takken, blaadjes en beestjes kunt bekijken. Maar wat wil jij graag in het museum zien? Samen gaan jullie op zoek naar dingen in de natuur of maak je zelf iets bijzonders voor in het museum bijvoorbeeld een tekening van wat je ziet, van wat je zelf verzint of een afdruk van een boomblad.

Aanmelden via info@deploegh.nl

 

Events voor alle leeftijden

Opdrachten voor kinderen van 0 tot 100 jaar

Doorlopend

Natuurboerderij De Brinkhorst is een kindvriendelijke omgeving, de dieren op de boerderij kun je zien en aaien in de knuffelweide. Tijdens de expositie Microkosmos, zijn er voor kinderen van 0-110 jaar opdrachten aanwezig. Ontrafel jij het woord?

Download hier de opdrachten:

 

Filmavond ‘Onder het Maaiveld’

van Mark Verkerk
6 Oktober 19:30-20:45 uur

De film ‘Onder het maaiveld’ inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem, een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.
De film (2023) is van de makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad.
NRC schreef: ‘De wisselwerking tussen al het gedierte en planten is een fascinerend schouwspel op zich. De lichtgevende schimmeldraden (wetenschappelijk: het mycelium) lijken wel een sterrenstelsel.’

Aanmelden via info@deploegh.nl

 

Finissage

15 Oktober 14:00-16:00 uur

De herfst doet zijn intrede aan het einde van de zomerexpositie ‘Microkosmos, Kunst in de wei’. Er is veel gebeurd met de diverse kunstwerken die onder invloed van externe factoren zoals de mens, dier, wind, regen, zon en andere natuurlijke processen veranderd zijn. Om 14.30 uur is er een interactieve wandeling langs de werken met curator Àngels Miralda en de aanwezige kunstenaars.

Algemeen

Alle activiteiten zijn GRATIS en vinden plaats op Natuurboerderij de Brinkhorst

Aanmelding voor workshop en film via info@deploegh.nl
De workshops gaan door als er minimaal 5 aanmeldingen zijn