Klein Geluk zit overal. Een open venster, rimpeling in water, de eerste dappere bloem na de winter. Een briefje waar iets speciaals op staat. De vlieger die duikt maar toch weer stijgt. Zomerbries die over schelpen en veertjes strijkt. Een geur. Verpakking waar het hart van openspringt. Een kistje met de 3 postzegels van ooit er nog op …Iets vinden dat precies is wat je zoekt – dat is klein geluk.

De werken in de tentoonstelling ‘Klein geluk’ in Galerie de Ploegh kunnen beschouwd worden als mini-meditaties. Door het inzoomen op deze micro-kosmossen ontdekt de kijker dat een ogenschijnlijk kleine gebeurtenis eigenlijk iets groters beschrijft. Dit is in het kort waar de tentoonstelling ‘Klein geluk’ over gaat, het kleine en alledaagse blijkt van groot belang te zijn, en een geluksgevoel te geven. Aan de maker, maar zeker ook aan de kijker!

Getoonde technieken o.a. grafiek, aquarel, fotografie, keramiek, collage, edelsmeden, schilderijen en plastiek.

Deelnemende kunstenaars

Annette Fienieg, Yoke van der Flier, Hansje en Jaap Jorritsma, Michiel Kranendonk, Tamar Rubinstein, Marcel Schellekens, Helmi Schellinger, Mary Schermer, Joke Struik, Tom Thijsse

Feestelijke opening zondag 19 juli om 16.00 uur door Koos Meinderts, schrijver.