Onder de titel “KANT” zal, verdeeld over 2 locaties in Amersfoort een tentoonstelling plaatsvinden met een knipoog naar het gedachtegoed van de Duitse filosoof Immanuel Kant (1724-1804). Gastcurator van deze expositie is Gerard de Kleijn, voormalig directeur van Museum Gouda.
De expositie gaat over de diverse kanten van de werkelijkheid, met name de BinnenKant en de ZijKant. Kunstenaars Maartje Strik, Marieloes Reek, Peter van den Akker en Ron Jagers storten zich, met als leidraad het citaat van Immanuel Kant: “Alleen de afdaling in de hel van de zelfkennis bereidt de weg naar de goddelijkheid”, op de BinnenKant (In de Mariënhof). De vijfde deelnemende kunstenaar, Hannah Blom, neemt de ZijKant voor haar rekening. Onder het motto “Ruimte en tijd zijn de constituerende beginselen van alle ervaring; ruimte en tijd maken ervaring eerst mogelijk” bouwt zij een beeld in Galerie De Ploegh. Van Ron Jagers zal op dezelfde locatie ook een installatie te zien zijn.

Deelnemende kunstenaars

Maartje Strik, Marieloes Reek, Peter van den Akker, Ron Jagers, Hannah Blom.

 

 

De vernissage zal plaatsvinden op vrijdag 13 oktober om 13.30 uur in de  Marienhof. Lezing van Eric Brinckmann: Kant, van meerdere kanten, over het verdwijnen en verschijnen van de muzen.
Om 15.15 uur verplaatst men zich in optocht naar Galerie De Ploegh, waar de vernissage wordt voortgezet.