De kracht van abstract

23 mei t/m 26 mei 2024

Jan van Dijk

Het werk van Jan van Dijk is meestal abstract, waarbij hij uitgaat van een schetsmatige tekening. Hij werkt zoveel mogelijk vanuit zijn fantasie en intuïtie. Hij probeert uit te gaan van de kracht van abstracte vormen.
Naast schilderen werkt Jan in grafische technieken, vaak is dat zeefdruk of kartondruk. Deze moeten liefst zo dicht mogelijk bij het schilderen blijven. Organische vormen vindt hij in de natuur en hij gebruikt die in zijn werk, waarbij hij zoekt naar sporen in een aangetast landschap.

 Anneke Hohmann

Op het eerste gezicht is het werk van Anneke Hohmann abstract. Vormen en kleuren zijn krachtig en emotioneel geladen. Uitgangspunten voor haar schilderijen zijn de zichtbare werkelijkheid en beelden uit de herinnering. Het lijnenspel van staalconstructies, industrieterreinen en stadsindrukken zijn de inspiratie voor haar werk. Het onderwerp is aanleiding maar de essentie is de sfeer, de emotie. Anneke Hohmann werkt in gemengde techniek: acrylverf, inkt, houtskool, collage van papier, karton en textiel.

Dijk-Jan-van-Sporen-in-landschap

Jan van Dijk, Sporen in landschap

homan-anneke-teken-24-30-cm

Anneke Hohmann, Teken

De kunstenaars zijn aanwezig tijdens de expositie op:

Donderdag 23 mei, Jan van Dijk
Vrijdag 24 mei, Anneke Hohmann
Zaterdag 25 mei, Jan van Dijk en Anneke Hohmann
Zondag 26 mei, Jan van Dijk en Anneke Hohmann

De banner is een fragment uit een werk van Jan van Dijk

Agenda

Zondag 26 mei 15.00 uur
Finissage